Průběžná diskuze


Prosíme všechny účastníky diskuze o objektivnost v příspěvcích a střídmost v reakcích. Závadné příspěvky budou odstraněny a vulgární autoři zabanováni.

1 068 comments

  1. Po dnešní nudné sprinťošce to bude chtít zase kvízovou otázku, že? Inu:

    Když Chris Froome v roce 2012 skončil druhý na TdF, hodně se mluvilo o tom, že se stal prvním cyklistou, který se narodil a vyrostl v Africe a dostal se na pódium Tour.

    Ale není to pravda! Který jiný cyklista rovněž přišel na svět a vyrůstal pod africkým sluncem a dostal se na pódium TdF dávno před Froomem? (Vlastně ne až tak dávno) ;-)

    • Tohle shodou okolností i vím, protože jsem hledal na vánoce blízko bydlící a trénující cyklisty jako jsou Štyby a MVDP ti spolu trénují často + i Wout dříve, je to Richard Virenque {devil} zrozený v Casablance v Maroku
      A jsou v místech narození fakt zajímavosti což pro zaprděný čechy moc není, ti jsou věrni ČR, třeba co vím
      Tony Rominger se narodil v Dánsku ve Vejle stejně jako asi půlka dnešních dánských proficyklistů {devil}
      a Giani Bugno se narodil v Bruggách ve Švýcarsku ( na hranicích s Německem) {devil}

  2. Alex forever

    Etapa na prd, ale krajina krásná… Už abych tam byl {heart}

    Příloha: Italia bella

  3. Zdravím,
    nadhodím téma, které se ještě moc nediskutovalo: Visma a plán B na Tour. Nevíte někdo co je se Seppem Kussem? Po loňské snové sezóně zatím letos nic moc, ale proč by nemohl soupeřit na Tour s Rogličem, Evenepoelem a „unaveným“ Pogačarem při absenci Vingegaarda? Nevím, jestli mu tým přislíbil Vueltu, ale ta nejspíš bude pro Jonase, pokud se nestihne zotavit do Tour. Možná Kusse popravily loňské 3 GT a budiž to varováním letos pro Pogačara, ikdyž myslím, že on upřednostní přípravu na MS před potenciálním triplem.

  4. zdenda_hobík_

    zdravím po letech {bye}
    Představa, že po informacích z auta Hirt drtí silnici a stahuje náskok úniku? :-¤
    Souhlasím s vilimatorem, že jel velmi pěkně a že šance ještě přijdou v pořádných kopcích. Otázka je, zda bude mít na nějaký menší útok, nebo zda bude jen viset ostatní {unsure}
    Myslím, že Bardet je jen stínem minulého Bardeta a že mu dojde. Zezadu může být nebezpečný Storer

  5. Tak Honza je bohužel mimo desítku a pořádně nevím, koho a kdy by mohl přeskočit. Doufal jsem, že dnes spíš získá než ztratí. Nevím, zda neměl nohy, nebo mu nedali z auta vědět, jak se to vyvíjí.
    Netuším, zda jej vedení týmu reálně podporuje v GC a má někoho k ruce.

    • Alex forever

      Přijel jsem z kola a koukám, že to jde s Hirtem od deseti k pěti – zatímco jsme čekali opak {cry}
      Kouknu na záznam etapy, ale nejspíš to nic moc radostného nebude…

    • Honza se bude posouvat, ale potřebuje pořádný sklon, stejně jako Tadej, a to bude v neděli 16. etapa s Mortirolem a Mottolinem nad Livignem oba kopce mají km nad 11 %
      pak v úterý Monte Pana nad ValGardenou v 16.etapě jsou poslední 2 km nad 11 %
      hned následující den ve středu závěrečný kopec Passo del Brocon jsou také 11 % kilometry
      a pak až v sobotu v double Monte Grappa což je brutální 18km kopec s 8,2% v průměru se třemi rampami, posledních 3,5km má 9,5 % v kopci jsou i dvě pětistovky nad 12 % a jeden kousek se 17%
      Shrnutí v neděli a poslední sobotu se může posouvat o hodně, příští úterý a ve středu o kousky.
      Hlavně ať drží vše jak má,tuto sobotu sice ztratí, ale jen na první 4 ti okolo něj pojedou časovku podobně a Cian se už sype, prostě pořád je zcela reálné 5. místo, lepší bude jen když GT nebo Ben rupnou v těch zalamovácích.

    • Vždyť dojel 4 sekundy za Pogačarem, co jste od něj dnes proboha čekali? {wacko}

      • Přesně tak, nedostal se do úniku, dojel se skupinou favoritů.

      • Tak ujela mu v úniku skupina soupeřů o desítku. Proto by mě zajímalo, zda měl informace o časovém odstupu. Nepřišlo mi to špatné výkonově, ale takticky. Vše samozřejmě má subjektivní spekulace.

        • Vansevenant šel do úniku, aby vyhrál etapu. Alaphilippe tam byl s ním, aby mu pomohl. Žádného dalšího vrchaře tam nemají.

          Na stahování úniku tam byl dnes Bahrain (Caruso a další), který bránil pozici Tiberiho.

          Zítra se jede sprinterská etapa, kde je Merlier druhým největším favoritem.
          Etapové vítězství je pro Quickstep a jeho sponzory důležitější než šesté-osmé místo v celkovém pořadí.

          A nikdo před dnešní etapou netušil, zda se UAE nezachová stejně jak v sobotu, kdy úniku nedali šanci. V sobotu Bardet na tom prodělal dvě minuty a dnes naopak tři minuty získal.

    • Na mne naopak dnes Hirťák působil uvolněně a nejlépe ze všech dosavadních etap.
      V sobotu v časovce ztratí pár minut a v neděli mu tahat tempo v úniku bude Alaphilippe. Pravděpodobně se Mortirolo pojede za deště.

      Uijtdebroeks si stěžoval na bolest v krku (jeho parťák Kooij kvůli horečce nenastoupil). Pogačar chytl také nachlazení, které včera léčil. A to etapy s horším počasím teprve přijdou.

      Jak píše Geo, první čtyřka vypadá i díky časovkám odskočená. Navíc O’Connorovi v první časovce ještě spadl řetěz, jinak by v ní porazil i Martineze a Thomase. V závěrečném stoupání v časovce byl druhý.

      V první desítce se pohybují někteří jezdci, kteří zatím moc zkušeností jet na celkové pořadí celé tři týdny neposbírali. A stalo se několikrát na Giru, že poslední horskou etapu někdo bohužel úplně vybouchl.

  6. Ten dnešní únik mě znervózňuje. Jsou tam lidé kousek za Honzou. Tak snad i Honza vytáhne nějaké eso.

  7. Pro nemoc odstupují Kooij,Kanter,Vernon a Mayerhofer

  8. Jak jsem tak koukl na profil té dnešní etapy tak tam vidím Kozákov a Zlaté návrší…. (i ty Mísečky uprostřed tam jsou) {yahoo}

  9. Řešení kvízu:

    Trojice Rotki, Geo a Mr.Ventoux to má správně. Opravdu jde o Tour 2010. Z jezdců na GC byl nejlepší Meňšov a pak Conta, oba později vyškrtnuti z pořadí.

    A teď k tomu virtuálnímu převlékání: Díky slavné chaingate se do vedení ve skutečnosti dostal o 8 sekund Contador. Ale v den časovky mu nebylo dobře, jel na své poměry slabě a Andy začal rychleji, takže po pár km byl virtuálně ve žluté. Nakonec ho ale Conta asi o půl minuty porazil.

    Perlička: Málo se ví, že konečný rozdíl v Paříži byl na vteřinu přesně roven sekundám, které Andy ztratil kvůli spadlému řetězu. Takže nebýt chaingate, měli by v cíli Tour zcela shodný čas a rozhodovaly by setinové rozdíly v dojezdech etap. Jedny noviny spočítaly, že by vyhrál Andy.

  10. Co si takhle zpestřit den volna kvízem? {mail}

    V posledních letech je jednoznačným trendem to, že jezdci na celkové pořadí si na GT vedou dobře i v časovkách. A zejména v časovkách, které se jedou v závěru celého závodu, mnohdy i dominují.

    V minulosti to rozhodně nebývalo pravidlem a najdou se i docela extrémní případy. Na jedné GT (relativně nedávné, bavíme se o posledních 20 letech) se v předposlední den závodu jela rovinatá časovka, v níž nejlepší jezdec s první desítky pořadí ztratil na vítěze časovky skoro 4 minuty a všichni další GC jezdci už ztratili kolem 6 minut a více, když se v pořadí časovky nevešli do první třicítky. Určitou roli v tom sehrál vítr, který začal postupně foukat.

    Na které GT se tohle odehrálo?

  11. Hnusný nezaviněný pád na juniorském šampionátu, aneb jak sport direktor pošle k zemi svou závodnici… {wacko} {rolleyes}
    https://twitter.com/i/status/1789577543659483447

      • Pogačar rozjížděl sprint pro týmového parťáka Molana.
        Asi jako když to stejné dělali Wiggins nebo Thomas pro Cavendishe.

        • Alex forever

          Tak tohle vždycky vidím nerad {negative} Narvaéz jel skvěle, je to pech {cry}

        • Jasně, je to OK, jen hodně překvapující v 9.etapě {devil}
          Narvaezovi chybělo 1,2 sekundy a právě to smazal leadout Tadeje, on je neskutečný {thumbup}
          tým pro něj maká, ale on mu vše vrací i jinak a nad plán,jako teď Molanovi, pro takového lídra se maká a obětuje {thumbup} {bomb} {good} to není nějaký namistrovaný rozesírač Remcal nebo Cian!
          Bez něj by to sprinteři nedali, neměli koho, jen Lidl a ti byly vycamraní {devil}
          Neapol na Giru mne poslední 2 roky velmi baví – 2022 De Gendt a MVDP {thumbup} {bomb} loni to byla jiná etapa ale stejný dojezd …

        • Alex forever

          No, musím přiznat, že na tomhle Giru je mi Tadej sympatičtější, než kdykoliv předtím…
          Ale asi to bude také tím, že není vcelku komu fandit proti němu, což bych přivítal ;-)

Leave a Reply