Průběžná diskuze


Prosíme všechny účastníky diskuze o objektivnost v příspěvcích a střídmost v reakcích. Závadné příspěvky budou odstraněny a vulgární autoři zabanováni.

1 023 comments

  1. Jak jsem tak koukl na profil té dnešní etapy tak tam vidím Kozákov a Zlaté návrší…. (i ty Mísečky uprostřed tam jsou) {yahoo}

  2. Řešení kvízu:

    Trojice Rotki, Geo a Mr.Ventoux to má správně. Opravdu jde o Tour 2010. Z jezdců na GC byl nejlepší Meňšov a pak Conta, oba později vyškrtnuti z pořadí.

    A teď k tomu virtuálnímu převlékání: Díky slavné chaingate se do vedení ve skutečnosti dostal o 8 sekund Contador. Ale v den časovky mu nebylo dobře, jel na své poměry slabě a Andy začal rychleji, takže po pár km byl virtuálně ve žluté. Nakonec ho ale Conta asi o půl minuty porazil.

    Perlička: Málo se ví, že konečný rozdíl v Paříži byl na vteřinu přesně roven sekundám, které Andy ztratil kvůli spadlému řetězu. Takže nebýt chaingate, měli by v cíli Tour zcela shodný čas a rozhodovaly by setinové rozdíly v dojezdech etap. Jedny noviny spočítaly, že by vyhrál Andy.

  3. Co si takhle zpestřit den volna kvízem? {mail}

    V posledních letech je jednoznačným trendem to, že jezdci na celkové pořadí si na GT vedou dobře i v časovkách. A zejména v časovkách, které se jedou v závěru celého závodu, mnohdy i dominují.

    V minulosti to rozhodně nebývalo pravidlem a najdou se i docela extrémní případy. Na jedné GT (relativně nedávné, bavíme se o posledních 20 letech) se v předposlední den závodu jela rovinatá časovka, v níž nejlepší jezdec s první desítky pořadí ztratil na vítěze časovky skoro 4 minuty a všichni další GC jezdci už ztratili kolem 6 minut a více, když se v pořadí časovky nevešli do první třicítky. Určitou roli v tom sehrál vítr, který začal postupně foukat.

    Na které GT se tohle odehrálo?

  4. Hnusný nezaviněný pád na juniorském šampionátu, aneb jak sport direktor pošle k zemi svou závodnici… {wacko} {rolleyes}
    https://twitter.com/i/status/1789577543659483447

      • Pogačar rozjížděl sprint pro týmového parťáka Molana.
        Asi jako když to stejné dělali Wiggins nebo Thomas pro Cavendishe.

        • Alex forever

          Tak tohle vždycky vidím nerad {negative} Narvaéz jel skvěle, je to pech {cry}

        • Jasně, je to OK, jen hodně překvapující v 9.etapě {devil}
          Narvaezovi chybělo 1,2 sekundy a právě to smazal leadout Tadeje, on je neskutečný {thumbup}
          tým pro něj maká, ale on mu vše vrací i jinak a nad plán,jako teď Molanovi, pro takového lídra se maká a obětuje {thumbup} {bomb} {good} to není nějaký namistrovaný rozesírač Remcal nebo Cian!
          Bez něj by to sprinteři nedali, neměli koho, jen Lidl a ti byly vycamraní {devil}
          Neapol na Giru mne poslední 2 roky velmi baví – 2022 De Gendt a MVDP {thumbup} {bomb} loni to byla jiná etapa ale stejný dojezd …

        • Alex forever

          No, musím přiznat, že na tomhle Giru je mi Tadej sympatičtější, než kdykoliv předtím…
          Ale asi to bude také tím, že není vcelku komu fandit proti němu, což bych přivítal ;-)

Leave a Reply