Průběžná diskuze


Prosíme všechny účastníky diskuze o objektivnost v příspěvcích a střídmost v reakcích. Závadné příspěvky budou odstraněny a vulgární autoři zabanováni.

1 080 comments

  1. Alex forever

    Přijel jsem z cyklistiky domů k PC až na posledních 10 km Gira a koukám, jak dře Pepan na špici pro Merliera – ale náskok uprchlíků se vůbec neztenčuje {scratch}

    • Alex forever

      Je asi hotovo – tohle už balík nestíhá {devil}

      Příloha: Dojezd 5. etapy

      • Alex forever

        Je prima, když vyhrají jezdci v úniku – většinou mě to velmi potěší {rose}

        • {beer}
          Viděl jsem posledních 5 kilometrů a nepotěšilo by mne, kdyby vyhrál ten Ital, který jako jediný z nich nestřídal a pak jim nastoupil.
          Za mne velké fiasko pro sprintery, hromada týmů na letošním Giru, kteří mají za lídra sprintera, a první týden Gira nestihnou dojet únik.

        • Dick Richards

          On ten únik jel naprosto skvěle, viděl jsem jen kousek ke konci, ale nikdo na špici neměl takovou sílu, aby cuknul tak, jak bylo třeba. Tohle je prostě krása. Jak já ty hromadné spurty…. nemám rád, jak říká klasik…. {yahoo}

        • To čo dnes predviedol Alpecin sa akosi nedá rozumne vysvetliť B-)

        • Benjamin Thomas se po dnešku stává mým miláčkem {devil} dřel jak kůň {thumbup} jezdil nejdelší špice a po zásluze vyhrál doma, kde bydlí, spolu s dalším obyvatelem Luccy Michaelem Valgrenem v úniku + nováček Enzo Paleni a Andrea Pietrobon, který se v cíli omlouval, že je tak pomalý, že to jinak než nestřídáním nešlo … {devil}
          Za to že vyhrál únik může jednoznačně Alpecin,který na tom kopci velkém dlouhém ale mírném očesal sprintery, a dojel prvotní únik Geshke, Bais, Tarozi a Askey, aby mohl Kaden Groves vyhrát sprinterskou prémii na 79km do cíle, a ihned po ní nastoupil Thoma s Valgrenem + ti dva a jeli až do cíle, protože Alpecin svěsil, a chtěl aby makali ostatní sprinterské týmy, jenže ti vyslali jen čtyři lidi jako Pepu Černého, Bagioliho, Calmejana a ještě někdo, ke konci pomáhal Afini… a bylo {devil}

  2. Alex forever

    Oblast na severozápadním okraji Toskánska, které zde plynule přechází do neuvěřitelně krásné, kopcovité provincie Cinque Terre, znám také velmi dobře z dřívějších dob – jezdíval jsem tam dost často právě touto roční dobou jak s kamarády-cyklisty, tak s rodinou mezi lety 1991-2002.
    Na čtyřproudé, ale velmi málo frakventované silnici, která vede podél moře městskou aglomerací zhruba od Mariny di Carrara po Viareggio, se jezdí rok co rok úvodní časovka Tirrena Adriatica (ITT i TTT), což jistě většina z vás ví.
    Ne každý ale ví, co ho čeká že po přejetí ca. 10 km široké „roviny“ od moře k úpatí kopců {devil} Tam se totiž zvedají úzké silničky do chvílemi až závratně prudkých stoupání, díky kterým se doslova na několika kilometrech lze „vyšplhat“ prakticky z nuly metrů nad mořem až do výšky kolem 850 metrů {wacko}
    Na mapce jsem červeně ohraničil oblast, kterou mám velmi dobře proježděnou a žlutými šipkami místa, kterými jsem se párkrát šplhal nahoru. Ani se mi dnes nechce věřit, že jsem ty 16-20% krpály dokázal vyjet – dnes bych to už určitě nedal {cry}
    A co je tedy opravdu pastva pro oči, to je jak pohled na kopce nad Carrarou a Massou – vypadají, že jsou i v nejparnějším létě zasněžené, ale jsou to přitom odhalené lomy světoznámého bílého „kararského“ mramoru! A když se člověk vyhrabe až nahoru, má z nejvyšších serpentin celou přímořskou oblast jako na dlani, velké parníky v přístavech odtud vypadají jako miniaturní hračky a bílý mramor je prakticky všudypřítomný {heart}

    Příloha: Mapka 5. etapy

  3. Na Tour Maďarsko pojede Sagan (pokud už to tu bylo, omlouvám se)

    • Alex forever

      No, myslím, že to tady ještě nebylo – a to tedy fakt koukám!
      Myslel jsem si, že profi-silnice je pro něho už definitivně uzavřená kapitola {scratch}

      • Nikoliv.
        Už v zimě anoncoval, že si zajede několik menších závodů na silnici v rámci přípravy na horská kola (to dělával i Jarda Kulhavý, že se objevoval na českých závodech na silnici). Už měl jet v březnu závody ve Slovinsku, ale kvůli operačním zákrokům v té době se jich nezúčastnil.
        Zároveň tým jeho bratra takto dostal pozvánku na Kolem Maďarska, kam by se jinak z výkonnostních důvodů nedostal. Zřejmě na úkor českého týmu ATT Investment, který měl loni na soupisce maďarského závodníka Mártona Dinu.
        Něco na způsob druhého loučení se slovenskými fanoušky pak by měla být jeho účast na Kolem Slovenska.

      • Podle mne rozhodně nepůjde do hromadných spurtů, aby se nezranil. To spíše si tréninkově pojede v menší skupince v úniku.

        • V zimě ještě doufal, že pojede na OH závod horských kol a tomu měla odpovídat i příprava včetně silnice. Po problémech se srdcem je vše jinak.

          Myslím, že teď na úspěch v dojezdu ani nemá výkonnost i právě kvůli zdravotním problémům.

        • A v Mađarsku to bohužel ve finiši ošklivě popadalo.

        • Pro mne neznámý Slovák Andrej Líška z „týmu bratrů Saganů“ si asi připsal nejlepší výsledek své kariéry, 8. místo, jen dvě místa za Cavendishem. Vyhrál Welsford, kterého Bora nevzala kvůli špatné výkonnosti na Kolem Turecka na Giro.

        • Bittner byl ve finiši vepředu celého pelotonu, rozjížděl spurt pro Liepinše, který se mu ale v dojezdu ztratil.

        • kolemjdoucí

          A „bageťáci“ vedou soutěž týmů po 1.etapě, dojeli totiž 8.Liška 10.Kalojíros 16.Říman 18.Sagan a ještě 30.Vysočan, Voltr s bonusama s prémií je 2.celkově za Welsfordem {devil}

  4. U helmy, určené k ochraně životně důležitého orgánu, bych fakt neřešil, která je nejhezčí. No ale hlavně vypadat dobře, jako ten metrosexual Raboň, že, Alexi?

    Pardon, dámy a pánové, ale to fakt nejde, když si na to Alex takhle sám nabíhá. Vždyť je to úplně směšný. Směšný jako odrazky, taknak.

  5. Alex forever

    Takže zpět od hňupa k cyklistice – tohle je pozitivní zpráva jako hrom! {heart}
    https://twitter.com/i/status/1787808109366214879

  6. Je to úplně jedno, jak co člověk napíše, ty se Alexi stejně projevíš jako čurák. Na úplně fér příspěvek bez jakýhokoliv rýpání tvoje reakce:

    „Alex forever
    6.5.2024 at 21:07
    Horner jezdil už v roce 1997 za tým Française des Jeux. Riis vyhrál Tour de France 1996 a s Hornerem jezdil v balíku ještě další 4 roky. Jiná éra? Alealeale…

    Alex forever
    6.5.2024 at 21:33
    Doplnil bych, že Horner vyhrál Vueltu v roce 2013. Ve stejném roce vyhrál Kreuziger Amstel Gold Race. Takže ani tady se nekoná jiná éra…
    Ale o tom stejně nebyla debata, jen se sem zase někdo snaží zatáhnout semínko sváru, že?
    Výměna názorů byla o tom, že ne každému vyhovuje jezdit celé kopce v sedle a naopak. Tečka.“

    úplně zbytečně devalvační tón a debata rozhodně byla i o tom, v jaké éře se začalo vlastně frekvenčně jezdit, mj v souvislosti s Křižákem. Tady to tvoje selektivní vidění reality, který vede k tomu, že začneš ostatní (v tomto případě mě) z něčeho obviňovat, by se dalo považovat za flejming.

    Kariéra Hornera a Riise se kryje ve třech prvních letech Hornera a posledních Riise (2000 už nejezdil). Riisova kariéra trvala od r. 1986 do 1999, Hornerova začala v r. 1997 Vítězsví Riise na Tour rok 1996, Hornera na Vueltě 2013. A to rozhodně byla z pohledu cyklistiky jiná éra. A zase tady nastupuje tvoje selektivní vidění, kdy na základě toho, že na základě minima času z jejich kariéry (3 roky konkrétně), kdy jeden byl ještě k tomu nováček a druhej končil, dojdeš k závěru, že nejezdili v jiné éře. Tohle selektivní vidění má jediný účel – hlavně abys ty měl pravdu. Nevím, jestli to dělá schválně, nebo ne.

  7. Dnes velmi zajímavý dojezd s kepcem ze San Rema Capo Mele a myslím, že to sprinteři nedají, čekám nástup

    https://mapy.cz/s/moronadune

Leave a Reply