Průběžná diskuze


Prosíme všechny účastníky diskuze o objektivnost v příspěvcích a střídmost v reakcích. Závadné příspěvky budou odstraněny a vulgární autoři zabanováni.

1 053 comments

  1. Alex forever

    Jinak ten náš 17letý supertalent Pavel Šumpík dokazuje na Závodě Míru „pionýrů“ svou vysokou kvalitu v boji s obrovskou převahou zejména dánských, ale i norských, holandských a dalších mladých borečků z tradičních cyklistických zemí!
    Včera sice přišel v dopolední časovce o žluťáka, ale v odpolední zvlněné etapě dojel v pohodě uprostřed balíku a dnes bude moci útočit v kopcovité, královské etapě na celkové prvenství. Bezmála 2600 výškových metrů na 133 kilometrech je pro juniory slušnej nářez, docela bych to chtěl vidět na vlastní oči – na Giro bych se klidně mrknul ze záznamu ;-)
    Šumpíkovi věřím, že by to mohl dokázat – vzdor obrovské převaze borečků z Dánska, Norska, Holandska a z dalších tradičních cyklistických zemí {heart}

    Příloha: GC Závod Míru

  2. 1. O´Connor
    2.Martinez
    3.G
    4.Ujtedbroekes
    5.Hirt
    6.Arensman
    7.Tiberi
    8.Zana
    9.Caruso
    10.Bardet

    Myslím, že se Tadej připlete do pádu, což mu samozřejmě nepřeji.

  3. 1. Pogačar
    2. Thomas
    3. Martínez
    4. Bardet
    5. Hirt
    6. Caruso
    7. UIJTDEBROEKS
    8. Plapp
    9. Tiberi
    10. Chaves

  4. Dick Richards

    Pogacar
    Ben O Connor
    Bardet
    Caruso
    Dunbar
    Arensman
    Uijtdebroeks
    Felix Großschartner
    Rubio
    G

    Sorry, pisu z mobilu. Hodne zdaru vsem jezdcum i tiperum….👍

  5. 1. Pogačar
    2. Arensman
    3. O’connor
    4. Bardet
    5. Uijtdebroeks
    6. Tiberi
    7. Martínez
    8. Lipowitz
    9. Thomas
    10. López

  6. 1 hirt
    2 connor
    3 pogačar
    4 bohdalová
    5 kijef
    6 srpš
    7 vakcina
    8 art
    9 boskavam za sekundu
    10 amstrong

  7. 01 POGAČAR Tadej
    02 O’CONNOR Bene
    03 BARDET Romain
    04 TIBERI Antonio
    05 ARENSMAN Thymen
    06 UIJTDEBROEKS Cian
    07 LÓPEZ Juan Pedro
    08 RUBIO Einer
    09 MARTÍNEZ Daniel Felipe
    10 LUTSENKO Alexey

  8. Jestli se o to letos nestará někdo jiný, ujal jsem se archivace našich tipů na top10. Jestli se někdo chce ještě přidat, máte čas do zítra odpoledne.

    A připomínám taky Křižákovu ligu na Velogames. Zatím je nás tam 9 (slovy: devět)! {wacko} Kde jsou ty časy, kdy nás tam zápolilo klidně padesát a víc…

  9. Alex forever

    Před pár dny jsme se tady s Hunem radovali z dobré formy „nestárnoucí“ Marjánky Vosové na dámské Vueltě – ale stačily dvě etapy s dojezdem na kopec a ejhle – mohou se radovat příznivci a obdivovatelé fešné Demi Vollering! Ve včerejší páté etapě zvítězila (viz foto), dnes dojela druhá a má na čele GC téměř minutový náskok na další matadorku, Italku Elisu Longo-Borghini.
    Marianne Vos chytila včera více než dvouminutový zásek, dnes dalších šest a půl {wacko} a propadla se až na 26. místo {cry}

    Příloha: Demi is back

    • Tak ona se asi nikdy neprofilovala jako závodnice do dlouhých kopců, nebo se pletu? {scratch}

      • Alex forever

        No, nevím… {scratch} Myslím si, že když měla formu, dokázala vyhrávat v jakémkoliv typu etapy a terénu!

        • Myslím si, že ano. Ale řekl bych, že to bylo ještě před érou van der Breggen a van Vleuten, které výrazně pozvedly úroveň ženských vrchařských výkonů.

          Jinak Terka Neumanová v průběhu Vuelty odstoupila ze zdravotních důvodů. Nevím, zda tím byly ovlivněny její výkony na začátku Vuelty ve sprinterských etapách, kdy měla být spolulíderkou. Většinu jara jezdila pro Chiaru Consonni (která Vueltu vynechala) a na Vueltě měla mít konečně prostor zajet něco sama.

        • Alex forever

          Njn a navíc čas nezastavíš… Už je to ve svých 36 letech dost opotřebovaná cyklistická babička {cry}

  10. kolemjdoucí

    No to by sme měli {bomb} a to ještě pojde na 99% Soudal quick step, jen nakonec organizátoři pochopili, že v čechách potažmo v Praze jim pšenka nepokvete, tam tak max. Marketing tour v podání Le Etape. https://www.czechtour.com/cs/czech-tour-2024-rekordni-zajem-elitnich-tymu-nova-mista-i-prime-prenosy

  11. Honza Hirt chce jet na pořadí, má formu, kilo dole = 61 -181 a tak chce jet i Švýcarsko
    – fajn rozhovor ve dvou odlišných verzích jednu má Macek v Mladé frontě placené
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/jan-hirt-rozhovor-giro.A240502_152435_cyklistika_rou

    a druhou Romana Barboříková také placené v:

    https://isport.blesk.cz/clanek/ostatni-cyklistika-giro-d-italia/446852/hirt-pred-girem-chtel-bych-vyhrat-etapu-co-jeho-vaha-a-co-pogacar.html

  12. Alex forever

    Tak mi to nedalo, rezignoval jsem a se skřípajícími zuby zaplatil měsíční poplatek za Eurosport {wacko} {devil}
    Inu, jsou to opravdu jen ta 3-4 piva v krámě a dvě točená v hospodě… {beer}

  13. Od dob Gira 2020 netipuji (kdy Géčko najel hned ve druhé etapě na bidon a Simon Yates odstoupil první týden s covidem).
    Tak přidávám alespoň rozhovor Macka s Hirťákem před startem. Působí optimisticky.

    Podle mne mají Podlaháři letošní soupisku ve stylu jakou mívali v minulých letech na Tour – vyhrát co nejvíce etap a to zejména se sprinterem (Kittel, Cavendish, Gaviria, Bennett). Merlier dle výsledků v posledních měsících je v hierarchii druhý hned za Evenepoelem. Loni kvůli němu se nedostal na žádnou Grand Tour a tak minimálně půlka mančaftu je na Giru jen pro něj. Merlier oznámil, že podle toho jak dopadnou úvodní etapy, tak možná pojede i na vítězství v bodovací soutěži.

    Startovní listina sprinterů je možná nejnabitější za posledních dvacet let na letošním Giru a proto si myslím, že bude hodně stájí, které budou tahat tempo v rovinatějších etapách kvůli hromadným dojezdům a nebude se tak opakovat loňské Giro s hromadou úspěšných úniků. Pepu Černého v těchto etapách uvidíme určitě tahat na špici.

    Quick-Step má podle mne na letošním Giru nejlepší kádr pro boj o etapová vítězství. Merlier na dojezdy. Pokud nepřejede nějaké kopečky, pak je tu americký talent Lamperti. Alaphilippe podle mne může zaútočit v nějaké etapě s kratším kopcem před cílem, kdy se pak sjíždí do cílového městečka, a bude chodit aktivně do úniků. Vansevenant (byl mezi prvními šesti na Amstelu a Lutychu) a Hirt na těžší etapy – a oba dva uvidí podle průběhu závodu, zda zkusí jet na celkové pořadí (Vansevenant třeba jen v prvním týdnu) nebo se budou muset angažovat v pomoci pro Merliera.

    A podle startovních soupisek mi přijde, že jen tři stáje mají tým postavený především pouze pro boj o celkové pódium / vítězství: UAE (Pogačar), Ineos (Thomas, Arensman) a Decathlon (O´Connor).

    Příloha: Hirtak pred Girem

  14. Mr. Pither

    Taky to zas jednou zkusím :-)
    1. Pogačar
    2. O’Connor
    3. Thomas
    4. Bardet
    5. Martínez
    6. Grossschartner
    7. Lutsenko
    8. Woods
    9. Arensman
    10. Hirt
    Bardeta bych rád viděl na pódiu, ale tuším, že mu to zhatí časovky a možná nakonec pořadí vypustí a soustředí se na etapu, aby se dostal do klubu. Hirta bych rád viděl výš, ale někde bude muset tahat Alafildu… nebo se někde zapomene a úplně vypadne z pořadí, ale etapa by byla pecka.

  15. Stejne to netrefim, ale alespon to zkusim ;-)

    1. POGAČAR Tadej
    2. BARDET Romain
    3. THOMAS Geraint
    4. MARTÍNEZ Daniel Felipe
    5. O’CONNOR Ben
    6. HIRT Jan
    7. TIBERI Antonio*
    8. LÓPEZ Juan Pedro
    9. ARENSMAN Thymen*
    10.ZANA Filippo*

Leave a Reply