Home

title_new

Nové webové stránky: www.hkcycling.cz

Mistrovství světa na silnici – SALZBURG
Z našich závodníků budou startovat v čas. jednotlivců : Ondřej Sosenka a František Raboň.
Silniční závod : Petr Benčík (Psk Whirlpool), Tomáš Bucháček (Psk Whirlpool) Petr Benčík (Psk Whirlpool), Roman Kreuzinger, František Raboň a Martin Mareš.
stupne_vitezu

PSK Partneři:


Praha – Karlovy Vary – Praha
Startovali Petr Benčík, Leopold König, Martin Riška a Georgios Tentsos. Závod se konal po 16-leté pauze. Po 262km se umístil Petr Benčík na 3.místě, když v závěrečném spurtu prohrál se slovinecem Kvasinou a Luborem Tesařem.


8. – 16.9.2015 – Okolo Bulharska
Na start se postavila šestice Radek Bečka, Radek Blahut, Tomáš Bucháček, Jan Faltýnek, Stanislav Kozubek, Vojtěch Dlouhý. Získali jsme dvě etapová prvenství (vždy po samostatných únicích) a to R.Blahut v 7.etapě, T.Buchacek v 9.etapě a 2.místo J.Faltynek v 8.etapě a 3.místo R.Bečka v 5.etapě.


Linz – Passau – České Budějovice
Na start se postavilo 145 závodníků z našich R.Andrle, P.Benčík, L.König, M. Riška, G.Tentsos a družstvo doplnil jezdec týmu Author František Klouček. Nejlépe se v celkovém pořadí umístil L.König na 12.místě. V soutěži týmů jsme obsadili 5.místo.
Foto : Petr Benčík v poslední etapě v závěrečném stoupání.


Okolo Slovenska kat. 2.2. UCI
René Andrle obsadil v etapovém závodě Okolo Slovenska v celkové klasifikaci 2.místo, když prohrál o 9 sec. s Radoslavem Romanikem z Polska.O tomto výsledku rozhodla časovka jednotlivců do vrchu na 5,5km, ve které ztratil právě na Romanika 5 sec.. Naši závodníci se mimo jedné etapy vždy probojovali na stupně vítězů. Obsadili zde tři 3.místa, jedno 2.místo a jedno 1.místo. Náš tým obsadil v klasifikaci družstev 1.místo, Jan Faltýnek zvítězil v bodovací soutěži a Stanislav Kozubek obsadil 2.místo v soutěži vrchařů.


“Rovner Vysočina 2015”
Naši závodníci ovládli 10.ročník mezinárodního etapového závodu “ROVNER VYSOČINA 2015” , kde mimo soutěže o nejlepšího vrchaře získali všechny ostatní trikoty, včetně prvních pěti míst v celkovém pořadí.
Celkové pořadí : 1.místo René Andrle, 2.místo Stanislav Kozubek, 3.místo Petr Benčík, 4.místo Tomáš Bucháček, 5.místo Radek Bečka.
Vítězové etap : 1.etapa : Petr Benčík, 2.etapa : Leopld König, 3.etapa : Vojtěch Dlouhý, 4.etapa : René Andrle, 5.etapa : Radek Bečka.


ME kat. do 23 let v Holandsku – z našich závodníků startovali Leopold König a Pavel Zitta. Závod byl poznamenán několika pády a ty se nejvíce dotkli J.Bárty a F.Kloučka.
U23 Men – 177 km
1. Benoit Sinner (France) 4.34.08 (38.97 km/h),2. Rene Mandri (Estonia),3. Francesco Gavazzi (Italy)
26. Lukas Fus (Czech Republic),57. Leopold König (Czech Republic),66. Jan Barta (Czech Republic),71. Frantisek Kloucek (Czech Republic),DNF Pavel Zitta (Czech Republic),DNF Tomas Micek (Czech Republic),DNF Lukas Sablik (Czech Republic).


15.7.2015 – Český pohár Kooperativy 2015 v Jevíčku.
Starovalo 70 závodníků mezi nimi i T. Konečný z Wiesenhofu, zde v dresu reprezentace ČR. Kopcovitých okruh (celkem 179km) v okolí Jevíčka . Na 35km ujela desetičlenná skupina, kde z favoritů byli M.Riška, V.Dlouhý (PSK Whirlpool H.Králové) a J.Kunta (Dukla Praha), které doplňovali závodníci z Dukly Liberec a Slavie Praha. Když byl náskok této skupiny okolo 9 min. odjele z hlavní skupiny 7 člená skupina na čele s R, Andrlem , T. Bucháčkem, R.Blahutem (PSK), M.Moureček, M.Kadlec a Lazarem (D.Praha). Při nájezdu do prvního stoupání na Hartínkov z první sk. odjel M.Riška a z druhé sk. R. Andrle, který postupně začal snižovat náskok závodníků předním a v druhém stoupání na Hartínkov dojel všechny jezdce mimo M. Rišky, na kterého mu scházelo na vrcholu posledního kopce 20 sec.. Pořadí v cíli : 1.M.Riška, 1.R.Andrle (PSK Whirlpool H.Králové) 3. J. Kunta (D.Praha). Riška je prvním závodníkem, kterému se podařilo tento závod vyhrát dva roky po sobě.


Na Mistrovství Evropy kategorie do 23 let, které proběhne v holandském Valkenburgu ve dnech 13.7.2015 (časovka jednotlivců) a silniční závod s hromadným startem 16.7.2015 se v reprezentačním týmu ČR představí i dvojce našich závodníků Pavel Zitta ( úřadující Mistr ČR U 23) a Leopold König. Oba budou startovat v silničním závodě jednotlivců.
Stanislav Kozubek se stal mistrem republiky v silničním závodu s hromadným startem. Na společném šampionátu českých a slovenských jezdců v Myjavě dnes po 200 kilometrech zdolal ve spurtu slovenskou dvojici Maroš Kováč, Zoltán Remák. Čtvrté místo stačilo k zisku českého stříbra Petru Pučelíkovi ze Sparty Praha, bronz vybojoval René Andrle z PSK Whirlpool. … více


kozubek 17.6.2015 Český pohár Kooperativy 2015 – Jindřichův Hradec
Na start se postavila pětice jezdců (Benčík P., Bucháček T., Dlouhý V., Kozubek S. a König L.) našeho týmu z celkového počtu 68 závodníků. Hned v první kole z celkového počtu 4 (závod byl o jeden okruh zkrácen ???) ujela pětice s Benčíkem, kterou ve druhém okruhu dostihla dvojce Bucháček, Kozubek když v rozhodující chvíli měl V.Dlouhý defekt obou kol, přičemž doprovodný vůz byl občerstvovat Benčíka v první skupině. Pomoc mu poskytl tým Dukly Liberec El Marco Cube. V dalších kolech odpadávali jezdci z první skupiny až tam zůstala čtveřice ve složení Benčík P., Bucháček T., Kozubek S. a Hebík M. ze Sparty Praha. Asi 6km přrd cílem se čtveřice rozdělila na dvě dvojce Benčík P., Bucháček T. a Kozubek S., Hebík M.. Pořadí v cíly 1.Bucháček, 2.Benčík, 3.Hebík, 4.Kozubek. Stanislav Kozubek si tím upevnil vedení v průběžném pořadí Českého poháru Kooperativy 2015.


17. srpna 2015 od 16:30 hodin ČESKÝ POHÁR KOOPERATIVA MUŽŮ 2015 Velká cena firmy Votěch Kulhámek pod záštitou Primátora města Hradec Králové. Po uniku 6členné skupiny ve složení Andrle, Kozubek, Faltýnek, Bečka, Bucháček a Přecechtěl v první třetině závodu bylo rozhodnuto o prvních šesti místech. Tato skupina si vytvořila náskok až 1min. 20sec.


13.8.2015 zvítězil Petr Benčík v závodě SP 1.kat. UCI v polské Suché
Beskidzké, který se jel jako memoriál Henryka Lasaka. V závodě, který měřil 196km se umístili další naši závodníci na 1. Petr Benčík, 4. Radek Blahut, 7. Stanislav Kozubek, 9. Jan Faltýnek, 14. Tomáš Bucháček .Na starut bylo 126 závodníků a zhruba 50km před cílem se vpředu vytvořila
4členná skupina ve které jsme měli Benčíka s Blahutem a dále tam ještě byl Marcyn Sappa (Knauf) a (Legia Bazyliszek). Tato čtveřice pse na 1km před cílem rozdělila na dvě dvojice a tak přijeli i do cíle. V další 11členné skupně přijeli další 3 naši závodníci.


Od 8. do 11.června jsme startovali na závodě 1.kat. UCI “Okolo Slovinska”. Na startu se sešla velmi dobrá konkurence vč. dvou ProTour týmů Liqiugas a Lampre Fondial. Velmi dobře se dařilo závodníkům domácích týmů, kteří nakonec v celkovém pořadí zvítězili. Náš tým se v této konkurenci neztratil i když jsme se neprosadili do první desítky. Nejlépe se umístil T. Bucháček na 14.místě. Závod se převážně odehrával v těžkých kopích (převod 39 x 25 nebyl vyjimkou) a za velmi dobré organizace. V soutěži týmů jsme obsadili 8.místo. Pro některé naše jezdce jsme použili tento závod k přípravě na blížící se domácí šampionát, který se bude konat na Slovensku. Časovka jednotlivců v Bratislavě 22.6.2015 a silniční závod v Myjavě 25.6.2015. (Umístění viz výsledky.)


V prvním červnovém víkendu startovali naši jezdci na dvou závodech zařazených do mezinárodního kalendáře UCI kat. 1.2.
3.června 2015 ve slovinské Kranji, kde startovali R.Bečka, R.Blahut, V.Dlouhý, J.Faltýnek, S.Kozubek, M.Riška, G.Tentsos a P.Zitta.
4.června 2015 se jelo v Kranji kritérium centrem města, kde startovali R.Bečka (15.místo), V.Dlouhý (25.místo) a G.Tentsos, který závod nedokončil.
Druhá skupina ve složení R.Blahut, J.Faltýnek, S.Kozubek, L.König, M.Riška a P.Zitta startovala na GP Raiffeisenbank v Judendorfu u Grazu. (Umístění viz výsledky.)
V minulém týdnu se tým PSK Whirlpool objevil na startu tradičního českého Závodu míru. Osmička našich nejlepších Andrle, Benčík, Blahut, Bucháček, Bečka, Faltýnek, Kozubek, Riška se poprala s osmi etapami na území Rakouska, Německa a České republiky. Naším uspokojivím cílem bylo umístění některého ze závodníků do 10. místa. To se nám bohužel nepodařilo, a tak nejlepší Benčík obsadil 11. příčku se ztátou tří minut a patnácti vteřin.

Rozhovor ředitele týmu Vladimíra Vávry. … více