Průběžná diskuze


Prosíme všechny účastníky diskuze o objektivnost v příspěvcích a střídmost v reakcích. Závadné příspěvky budou odstraněny a vulgární autoři zabanováni.

1 035 comments

  1. Alex forever

    Tak jsem si dnes pustil ze záznamu závod Napříč Flandry holek – a to mi tedy spadla brada! Když měly 63 km do cíle, byl totiž závod na dlouhých 25 minut přerušený – jak jsem vyrozumněl, tak nejspíš kvůli zvednutému mostu přes řeku {wacko}
    A bylo na co koukat, přátelé :-D Nejen že se holky občerstvovaly, postupem času začaly mrznout a zahřívaly se třeba vzájemným třením zad, mnohé se oblékaly do bundiček a humor je postupně přecházel – ale hlavně se většina ze závodnic musela vyčůrat {devil}
    Vše zahájila razantní Lotte Kopecky, když odběhla za keříky – a postupně ji následovala většina balíku. No a některé se s tím nemazaly, dřeply do pankejtu hned u silnice a bylo jim šumák, že na ně koukají chlapi z motorek či kameramani (viz fotky)

    Příloha: Holky šly čůrat

    • Alex forever

      Když se pak závod znovu rozjel, řádily na špici hlavně nejlepší cyklokrosařky (hlavně Fem Van Empel, Puk Pieterse, Shirin Van Anrooij i Lucinda Brand), ale k jejich smůle si stále vezly za zády špičkové silničářky na čele s Lotte Kopecky a Marianne Vos. Nakonec se na špici vytvořila 6 členná skupinka, ze které nastoupila jako první Van Anrooij, které se pohotově píchla do háku Marjánka a bylo hotovo! Zbylá čtveřice se ještě snažila (bohužel nesourodě po dvojičkách) duo na špici dojet, ale nepovedlo se jim to ani náhodou.
      Spurt si dala Marjánka z první pozice a i když se Shirin statečně prala, na veteránku to nestačilo! Je pořád skvělá {heart}

      Příloha: Cyklokrosařky v hlavní roli

  2. Proč to vlčí smečce nefunguje?
    Přijde mi, že jsou mimo výkonnostně i takticky.

    • Výkonnostně jsou letos slabí, viz jak byl dosud vlažný Remco
      a současně nemají lidi, dříve tam bylo několik lidí rozesetých v závodě po jednotlivých skupinách, a vždy měli někoho komu pomáhali na vrchol. Letos to není, prvotně kvůli výkonnosti ale i s typem jezdců co mají nyní do hor.
      A další ukázku po Ronde bude nejlépe obsazené Baskicko, co si pamatuji Vingegaard, Evenepoel, Roglič, Landa, Hindley, Yatesové, Skjelmose, Gaudu, Ayuso, Billbao, Carlos Rodriguez, Pidcock, Felix Gall + skvělá trať
      Čekám nejlepší týdenní etapák letos {thumbup}

    • Loňské slabé klasikářská jaro vysvětloval v rozhovoru Gilbert, že jedním z důvodů je odchod Keisseho a Štybyho (sebe s pocitem skromnosti vynechal), kteří ten tým z pozici zkušených závodníků nějak osobnostně vedli při závodech.
      Odešli Ballerini, Cavagna, Sénéchal, Honoré, Declerq, Steimle, Mörkov, Bagioli (ten byl spíše na Ardeny) a místo nich vrchař Landa a nadějní mladíci, ale žádná posila do klasik kromě Moscona.
      Takže velký kvalitativní a kvantitavní pokles pro klasiky ve srovnání s rokem 2021.
      Alaphilippe od zisku druhého duhového trikotu často padá.
      Asgreena hodně semleli nemoci dýchacího ústrojí. Tam podle mne dopadá vina i na týmové doktory a sportovní manažery v roce 2022, kdy jezdci opětovně onemocněli po návratech do závodů.
      Lampaert také ztratil výkonnost. Vansevenant a Masnada se také poslední sezóny nezlepšují. Možná tedy z toho může vyplývat i nějaké nezachycení aktuálních trendů v trénincích.

      Jakobsenovi se loni jako hlavnímu sprinterovi nedařilo. Merlier byl lepší, ale toho nevzali ani na jednu Grand Tour (dvakrát jeli na celkové pořadí a Tour na Jakobsena).

      Atmosféra v týmu – vše pro dobro na Evenepoela. Jeden z jeho hlavních domestiků a generačních souputníků van Wilder se loni v létě vzbouřil a odmítnul mu dělat doprovod na Vueltu a dal přednost etapáku Kolem Německa (který vyhrál).
      Hirťák letos po několika měsících dával rozhovory, kde se poprvé vyjadřoval zpětně k loňské Vueltě a že z důvodu útočení Evenepoela na etapové triumfy nemohl skákat sám do úniků.

      Někteří se probudili až na závěr loňské sezóny na italských jednorázovkách.

  3. Fanúšik cyklistiky smúti, bude na kockových monumentoch ukrátený o súboje Wouta s Mathieuom a aj Stuyven sa ukazoval vo dobrej forme, Wout si bude musieť na kockový monument počkať ďalší rok a už musí byť z toho frustrovaný. Možno si to vynahradí na OH či MS. Pád zrejme zavinil samotný
    Neviete niekto aký bude v Paríži profil? {beer}

  4. kolemjdoucí

    A Matyáš Kopecký další TOP10 {good} na Paris-Camambert ale zase trochu smůla, dojel 2.ve spurtu skupiny za 8 uprchlíky kteří odjeli v nějakým bergu kousek před cílem. Jednou mu to vyjde.

  5. kolemjdoucí

    Tak a dnešním vítězem ikdyž se neúčastní je MvdP. Strašný jatka TOP favoritů budoucích klasik. {cry}

  6. Tak co to Jumbo? Po prvních dvou klasikách to vypadalo na velkou dominanci a teď jsou úplně jaloví…
    Ale co je bomba tak je Bernal! Myslím, že to je jediný jezdec na GC, který by mohl ve své dřívější formě soupeřit se dvěma mimozemšťanama…

  7. M.Vacek dostává od týmu průplesk….není (dle PCS) v týmu ani na Dwars door Vlaanderen ani na velké Ronde…. (DSM tam Bittnera má). Ale třeba je nemocnej a já tam vidím něco co tam není…. {scratch}

  8. Dneska mě až trochu namíchnul článek o Pogačarovi na idnesu https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/tadej-pogacar-nejlepsi-v-historii-kolem-katalanska-ohlas.A240325_112842_cyklistika_mt2 . Je to od autora buď hrubá neznalost nebo až necitlivá ignorace výsledků Eddyho Merckxe, tvrdit o Pogačarovi, že „Je tím nejlepším vůbec?
    Čím víc závodí, tím pravděpodobnější odpověď na tuhle otázku zní: jednoznačně ano.“

    Za mě teda jednoznačně pořád Merckx. I když je Tadej neskutečnej borec, tak kvalit Kanibala teda zdaleka nedosáhl. Pokud autor upozorňuje na věk Tadeje (25), tak by se mohl podívat, co v 25 letech dokázal Merckx a viděl by, že měl už takové úspěchy, jako nedosáhnul skoro nikdo po něm (2x TDF, 2x Giro, 1x duha na MS, 7 monumentů – 3x MSR, 2x Roubaix, Flandry, LBL, a mraky dalších vítězství). A to nemluvím o tom, že v 25 letech Merckx nekončil a těch vítězství na nejvýznamnějších závodech přidal opravdu ohromnou spoustu. Takže tvrdit dnes o Pogačarovi, že je tím nejlepším z nejlepších je úplně mimo {negative}

    • Alex forever

      @zomba: Díky za tento příspěvek, potěšil´s {beer}

    • Jediné co vede k tomu že by autor tvrdil že Pogačar je nejlepší vůbec v historii,by mohla být věta v úvodu,kde cituje udajně Pogačara “ chtěl bych být nejlepší v historii“ .Jinak v článku o tom že by měl být historicky nejlepší není ni slova…i veškeré údaje,porovnání a komentáře v článku směřují pouze k tomu že se autor domnívá že „momentálně“ je Pogačar nejlepším vůbec.
      Tak to čtu já…

      • Alex forever

        @bbernard: Souhlas, není tam přímé tvrzení autora článku, že je Pogačar nejlepší jezdec historie. Nicméně mohl (podle mne dokonce měl) v textu poznamenat něco v tom smyslu, že sebevědomí Pogačara a jeho přání být nejlepším cyklistou všech dob je třeba brát s rezervou, protože Eddy Merckx… atd. atd. atd. A klidně mohl přidat pár statistických údajů nebo dát do tabulky přímé srovnání obou jezdců – na internetu je toho habakůk, že?
        Takto se sice sám přehmatu nedopustil, ale vzhledem k tomu, kolik lidí (zvláště z mladé generace) nemá vůbec ponětí o největších postavách historie cyklistiky a jejich přehled sahá tak max. 5 let nazpátek, bylo by od rádoby cyklistického odborníka solidní, aby vše uvedl na pravou míru.
        A protože souhlasím se zombou v názoru na skutečného krále cyklistiky, je i pro mne článek špatný. Přitom stačilo tak málo – načerpat informace třeba zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Eddy_Merckx

  9. Mr. Ventoux

    S Chrisovou rukou to bude v cajku {thumbup}

    Příloha: C4F47428-DA7E-4745-902F-A013D7FAF27D

  10. Alex forever

    No, v poslední etapě Pogačar dokonal dílo zkázy a vyhrál svou čtvrtou etapu – tentokrát ve spurtu vedoucí skupiny top-favoritů. A že si byl svým vítězstvím předem jistý, dokládá jeho gesto na cílové lajně – hned totiž ukázal 4 prsty, což by neudělal, kdyby si to pečlivě nepřipravil…

    Příloha: Pogačar na lajně

  11. Opět krásný závod se dvěma sympaťáky v úniku.

  12. Daniel Babor 1. a 2. ve sprinterských etapách Volta ao Alentejo, dobrá práce!

Leave a Reply