Welkom op de website van Rick Ottema

Op deze website kan je informatie vinden over trainingsbegeleiding, mijn biografie en een nieuwspagina. Maak een keuze op de rechter kant van de website om meer informatie te verkrijgen. Je zult hier onder andere een overzicht vinden van mijn trainingsaanpak, nieuws overzicht vinden met interviews en of leuke noemenswaardige stukken. In de toekomst zal ik ook nog blogs schrijven die specifiek gericht zijn op trainen en op het verbeteren van prestaties.

Wie ben ik?

Op jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met wielrennen. Elk jaar maakte ik kleine stappen en elk jaar werd mijn honger naar succes groter. In mijn 3e seizoen als wielrenner behaalde ik mijn eerste overwinning. In de klimomloop van Nijverdal (categorie 5) wist ik Mike Teunissen in extremis te verslaan in de sprint. Sinds dat moment ging ik met grote stappen vooruit.

In 2012 maakte ik de overstap van de Wielervereniging Stormvogels naar Continentale wielerploeg De Rijke. Hier heb ik verschillende wedstrijden gewonnen, maar stond het vooral in teken van leren.
Na 3 seizoenen maakte ik de overstap richting België. Hier heb ik 2 mooie seizoenen beleefd en veel buitenlandse etappe koersen gereden.

Na het Belgische avontuur ben ik weer teruggekomen in Nederland bij de ploeg Baby-dump en later Alecto. Hier heb ik mijzelf als wielrenner terug ontdekt en vele mooie successen behaald zoals winst in de Ronde van Midden Brabant, PWZ Zuidenveld tour. Ronde van Groningen. Ronde van Limburg en als kers op de taart. De Topcompetitie 2018. Helaas was het profcontract voor het eerst niet meer de hoofdprijs van de Topcompetitie en heb ik mijn carrière vervolgt bij de wielerploeg Metec TKH.

Strava

Instagram

Twitter