Jonas Vingegaard over speldenprikje: “Iemand anders startte de show”
foto: Cor Vos
vrijdag 9 juni 2023 om 17:11

Jonas Vingegaard over speldenprikje: “Iemand anders startte de show”

Jonas Vingegaard zagen we in de slotfase van de zesde rit in het Criterium du Dauphiné een speldenprik uitdelen aan de overige klassementsrenners, maar kwam niet weg. Na afloop legde hij uit waarom: “Iemand anders startte de show. Tobias Halland Johannessen maakte het zwaar, dus probeerde ik te counteren.”

“Het was niet zwaar genoeg om het verschil te maken”, concludeert Vingegaard. “Het team heeft het goed gedaan en er komen nog een een paar zware bergetappes aan. Hopelijk voel ik me dan goed.”

Op wie de Deen, die nu een minuut voorsprong in het klassement heeft op Ben O’Connor en Julian Alaphilippe, de komende dagen gaat letten? “Ik kijk naar de gehele top-10. Ik zal niemand de ruimte geven.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2023 17:17
Koerst lekker agressief de laatste tijd. Geeft niks cadeau en trakteert de rest soms op een pak slag. Mooi man!
9 juni 2023 18:25
Inderdaad, de saaie struisvogel is door het vertrouwen van de tourwinst veranderd in een trotse pauw (leiderstrui) die z’n veren (lees: kracht) maar al te graag laat zien. Heel leuk!!
9 juni 2023 19:26
Ik ben trouwens benieuwd hoe jumbo norgen gaat koersen. valter heeft in etappe 1 dan wel veel werk verzet. Vandaag en gisteren vond ik hem bergop niet een hele sterke indruk maken. Als benoot je beste knecht is in het hooggebergte kan je wel geïsoleerd raken. Met de vorm van Vignegaard hoeft dat niet gelijk een probleem te zijn, maar als ie pech heeft ofzo kan het wel vervelend worden als ie alleen zit.
9 juni 2023 21:24
Ik hoop dat Valter vandaag bewust op tijd heeft uitgebold. Moment dat tie loste was Tiesj er nog en niet ver meer te gaan. Als t van niet beter kunnen is, gaat t morgen zeker mogelijk zijn om Vingegaard te isoleren.
Vingegard isoleren lijkt me niet een probleem. Ik denk zelfs niet met pech in deze vorm.

Reacties zijn gesloten.