Een van de valpartijen in de Tour de France van vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de valpartijen in de Tour de France van vorig jaar. © EPA

Column Thijs Zonneveld | Serie op Netflix is een aaneenschakeling van wielerclichés

Na series over de Formule 1, voetbal, basketbal, tennis en golf neemt Netflix nu ook een kijkje in het wielerpeloton. Columnist Thijs Zonneveld heeft een dubbel gevoel na het bekijken van de eerste afleveringen. ,,Maar ik besef ook wel dat ik niet de doelgroep ben.”

3 reacties

  • Gerard Sierksma

    11 maanden geleden
    Thijs Zonneveld heeft helemaal gelijk. Netflix en Wielrennen hebben niks zinvols met elkaar te maken. Netflix met z'n ronkende valpartijen benadrukt wel hoe saai de vele wielrenuren op tv zijn.
  • Anoniem

    11 maanden geleden
    Hoewel ik helemaal niks met de wielersport heb. En vaak je columns aan mij voorbij laat gaan.Op wat uitzonderingen na die niet over wielrennen gaan. 😉Wil ik je langs deze weg een voorspoedig herstel toe wensen. 🍀🍀Mvg, Mieneke
  • Mark Vroomen

    11 maanden geleden
    Ben een groot wielerbaan en ook ik heb de eerste afleveringen bekeken en herken je opmerkingen maar je moet er gewoon naar kijken en geen één of ander filosofische blik op werpen. Kan je dat dan is de serie erg mooi en goed gefilmd. En inderdaad jij bent niet de doelgroep want je denkt teveel na en hebt teveel en te vaak commentaar hoe het wel zou moeten. Ik zou zeggen wat belet je om een camera te pakken en juist die man achter de de grote zonnebril te portretteren. Ik zou zeggen Thijs ik wacht
  1. Oppermachtige Marianne Vos sprint in Vuelta naar 252ste zege in loopbaan

    Oppermach­ti­ge Marianne Vos sprint in Vuelta naar 252ste zege in loopbaan

    Marianne Vos heeft de derde etappe van de Vuelta d’Espana voor vrouwen gewonnen. Na een heuvelrit over 131 kilometer tussen Lucena en Teruel was de 36-jarige Nederlandse van Visma - Lease a Bike met afstand de sterkste in een sprint met een grote groep. Het was haar 252ste overwinning in haar al achttien jaar durende profcarrière en haar vierde van 2024. Landgenote Charlotte Kool eindigde op gepaste afstand als tweede.