Egan Bernal.
Volledig scherm
Egan Bernal. © AFP

Twijfel slaat weer toe: Bernal geeft in Dauphiné-tijdrit pak tijd toe op Vingegaard, Ineos heeft groot probleem

Mikkel Bjerg (Team UAE) bleef in de tijdrit zijn landgenoot Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) voor, en boekte zijn eerste profzege. Remi Cavagna (Soudal-Quick.Step) beloont zichzelf met een derde plaats. Rune Herregodts (Intermarché-Circus-Wanty) klokte als eerste Belg af op de zevende plaats.

9 reacties

  • Jan De Greef

    11 maanden geleden
    Geert, Vingegaard kan toch beter geen risico's nemen en heeft een goede tijdrit gereden en die paar secondjes op zijn landgenoot heeft hij zo goedgemaakt in de zware cols die nog volgen
  • Geert Degezelle

    11 maanden geleden
    Ik ben niet zo onder de indruk van de performance van het podium in deze tijdrit. Gemiddelde lager dan 51 per uur op "een nagenoeg vlak parcours". Wout en Remco zouden hier zeker meer dan een volle minuut voorsprong genomen hebben. Vingegaard zal uit een ander vaatje moeten tappen als hij de Tour wil winnen tegen Pogacar. Bernal is nog jong en het kan nog goedkomen, maar dergelijke crashes vragen nu eenmaal veel tijd/geduld om terug op niveau te komen.
  • Bernard Deplacie

    11 maanden geleden
    Ik vrees dat Bernal er niet meer aan te pas komt. Top 5 misschien het hoogst haalbare. De giro 21 was reeds een teken aan de wand en dan dat ongeval...
  • Rik Clarysse

    11 maanden geleden
    Als je ziet van waar Bernal terugkomt, chapeau. Zal wel mooie dingen laten zien in de Tour. Schrijf hem niet af.
  • wim rooyakkers

    11 maanden geleden
    Bernal heeft heel wat te verduren gehad de afgelopen 2 jaar,knap dat hij nog al die ellende te boven is gekomen, merendeel van de mensen die het zelfde meegemaakt hebben, zijn nu invalide.dus respect dat hij nog op prof niveau kan fietsen.en dat het nu nog niet volgens plan verloopt is geen schande.