Shari Bossuyt en Lotte Kopecky zijn de regerende wereldkampioenen ploegkoers.
Volledig scherm
Shari Bossuyt en Lotte Kopecky zijn de regerende wereldkampioenen ploegkoers. © BELGA

Positieve test van Shari Bossuyt kost Lotte Kopecky wellicht haar olympische droom

De positieve dopingtest van Shari Bossuyt (22) heeft ook grote gevolgen voor Lotte Kopecky (27). Het duo was - met nog een dik jaar te gaan - de grootste Belgische kans op een medaille op de Olympische Spelen van Parijs 2024. Die droom kan wellicht begraven worden.

20 reacties

  • André Christiaens

    11 maanden geleden
    Tussen sporters- teams & landen is er veel jaloezie en de doping controleurs maken daar gretig gebruik van om te proberen u te snappen. De UCI moest drie verschillende labo's hebben waar onmiddellijk de verzegelde stalen onderzocht worden, de labo's kunnen binnen de 24 uur de resultaten bekend maken en moet het geen twee jaar duren voor er een uitslag is, want dat is broodroof. Meestal is de uitleg van de atleet larie, van ik weet het niet, of ik heb niks genomen.
  • Gino Denil

    11 maanden geleden
    Er is niet altijd vuur als er ergens rook is.
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    11 maanden geleden
    Waarom kan deze case niet sneller onderzocht worden.Is zij onschuldig, dan mag ze toch gewoon meedoen aan de Olympische Spelen.Waarom duurt alles hier zo lang? En het is toch te gek voor woorden dat de reserven niet met Kopecky zouden kunnen deelnemen.
  • Felix Strackx

    11 maanden geleden
    Wordt het niet hoog tijd dat die dopingcontroles eerlijker gaan verlopen en dat men minstens rekening gaat houden met de aangetroffen dosis? Mocht men de ganse bevolking testen, wat zou men allemaal voor smeerlapperij vinden afkomstig van onze voeding?
  • Evan De Jongh

    11 maanden geleden
    Het hoeft niet altijd een vervuild voeding supplement te zijn, en hoeft daarom niet opzettelijk toegediend zijn, kunnen verschillende redenen zijn waardoor je dit product binnen krijgt. Zullen wel wetenschappers zijn die kunnen verklaren maar de vraag is of de UCI of Wada daar willen naar luisteren. Is tegenwoordig zwart of wit nooit grijs. Test positief dat is alles wat voor hen telt, denk dat renners wel slim genoeg zijn dit niet opzettelijk in te nemen maar telt niet voor UCI.