Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar tijdens de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar tijdens de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar. © Belga

Column Arjan Schouten | Ik ben vast ietsiepietsie gekleurd, maar er bestaat geen mooier wielermonument

Met het klimmen der jaren merkt columnist Arjan Schouten dat het romantiseren van sport steeds minder aan hem is besteed. Maar voor de Ronde van Vlaanderen maakt hij graag een uitzondering.

3 reacties

  • Danielle Dekker

    1 jaar geleden
    Mooiste koers,misschien komt t ook door de jeugdherindering met mijn ouders en broers jaren lang elke eerste zondag van april naar de Ronde koelbox en krentebollen mee,op zaterdag de voorpret 4 verschillende gazetten bij Donner in Rotterdam halen en dan thuis kijken waar "morgen" af te steken het is een mooie herindering die ik elke tweede zondag van april weer boven haal dus morgen genieten .....wie er ook wint ....oja Pa en Ma dank dat jullie ons de liefde voor de Ronde mee hebben gegeven
  • Daan Koster

    1 jaar geleden
    De Ronde is één van de mooiste koersen die er zijn. Maar om al die andere prachtige klassiekers zo te degraderen is een zonde!
  • Casper Bleijenberg

    1 jaar geleden
    prachtig
  1. Visma-docu over turbulent voorjaar grijpt naar de keel: ‘Daar lag Wout... Foute boel, dat zag je meteen’
    Met video

    Vis­ma-do­cu over turbulent voorjaar grijpt naar de keel: ‘Daar lag Wout... Foute boel, dat zag je meteen’

    Team Visma Lease a Bike heeft in een indrukwekkende documentaire teruggekeken op het turbulente voorjaar van de ploeg. Visma geeft daarin een onthullend inkijkje met nog niet eerder vrijgegeven beelden en interviews, waarin vooral wordt ingezoomd op de zware crash van kopman Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen op 27 maart. ,,Ik hoop dat er niet te veel dokters meer langskomen... want er komen alleen maar letsels bij.”