Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel. © Quick.Step-Alpha Vinyl

Evenepoel maakt zich in Calpe op voor teamstage: “Heb deze winter veel gelopen”

WielrennenHet Italiaanse intermezzo is voorbij. Remco Evenepoel (22) is weer in zijn vertrouwde (trainings)regio. De wereldkampioen wielrennen werd in het Spaanse Calpe gespot aan de zijde van zijn voorganger en ploegmaat Julian Alaphilippe (30).

13 reacties

  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Lopen zorgt vooral dat je een hogere hartslag aankan dus minder verzuurt, als atletieker draaiden we moeiteloos mee met de amateurs als beginneling al vonden ze het niet eerlijk, Ala zal Remco graag meezeulen met langlaufen in de Sierra Nevada, afzien maar ozo voldaan achteraf..
  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Lopers kunnen een hogere hartslag langer volhouden, een Noorse schaatser zette heel de Hollandse schaatsnatie voor schut door vanuit niets het wr op de 10km te verbeteren bij 1050mb luchtdruk, hij liep beduidend meer dan hij schaatste en liep ook nog 20km terug naar zijn hotel, ook in het schaatsen zitten ze nog veel te vastgeroest ondanks de klapschaatsen. Bij hogedruk is er ook meer zuurstof begreep deze ook van der Poel. Ook langlaufen zou Remco veel goed doen qua conditie én hamstrings.
  • Jonah Kemps

    1 jaar geleden
    Tegenwoordig gaan alle groten wel eens lopen dus het zal wel zijn positieve invloed hebben al is het maar voor wat afwisseling (jaren aan een stuk elke dag op die fiets kruipen moet mentaal toch ook zwaar zijn om dit altijd met volle goesting te doen).
  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    Hij heeft veel gelopen en dat zal hem veel voordeel opleveren en dat is heel slim van zijn trainer om daar een neven programma bij te maken.
  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Nooit niet? Hij heeft als een vd weinigen door dat lopen meer toevoegt aan conditie dan lopen en zorgt ook nog voor gewichtverlies..