Heel Brussel en Dilbeek lopen uit voor Remco Evenepoel: “Echt uniek”
foto: Cor Vos
zondag 2 oktober 2022 om 18:17

Heel Brussel en Dilbeek lopen uit voor Remco Evenepoel: “Echt uniek”

Remco Evenepoel zal aankomende dinsdag voor het eerst in actie komen als wereldkampioen, maar de renner van Quick-Step-Alpha Vinyl heeft vandaag al voor een eerste keer geposeerd in zijn regenboogtrui. Hij werd gehuldigd in Dilbeek en in Brussel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel deelde zaterdag al een foto op social media waarop hij te zien was in zijn nieuwe WK-trainingstenue, maar nu heeft hij ook voor het eerst geposeerd in de klassieke regenboogtrui. Op dinsdag 4 oktober zal de 22-jarige coureur zijn eerste wedstrijd rijden als wereldkampioen met Binche-Chimay-Binche.

Eén week na zijn wereldtitel en drie weken na zijn eindzege in de Vuelta a España wordt Evenepoel uitgebreid in het zonnetje gezet. Eerst door de gemeente Dilbeek, daarna door de rest van België op de Grote Markt van Brussel.

‘Mooie afsluiting van een goed seizoen’
De drukte was enorm. Veel mensen en ook kinderen liepen uit om Evenepoel te huldigen. De rode shirts en petjes waren niet te missen voor de Vuelta-winnaar. “Echt een unieke dag, van begin tot eind. Super mooi en een mooie afsluiting van een goed seizoen”, vertelde Evenepoel aan VTM na de huldiging in Brussel.

“Het was echt iets unieks”, aldus Evenepoel na zijn eerbetoon op de Grote Markt, met onder meer Iljo Keisse, Pieter Serry en Yves Lampaert aan zijn zijde. “Toen ik het balkon opliep, was het echt overweldigend. Ik heb durven beseffen dat het een gek jaar was.”


Fotoreeks huldiging in Dilbeek

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2022 18:28
Mooi hoor, dat wielrennen zo leeft! Prachtige plek om gehuldigd te worden ook, een van de mooiste pleinen ter wereld. Het is Remco gegund.
2 oktober 2022 21:01
En dan te zeggen dat Anderlecht op dat zelfde moment nog een thuiswedstrijd aan het spelen was. Zoniet waren er nog enkele duizenden mensen extra. Als er een tourwinst komt (waar ik niet echt aan teijfel) dan kunnen ze beter uitwijken naar de Heizel. Stel je voor. Hartje zomer, iedereen in België in verlof. Wedden dat die knaap dan 50.000 man op de been krijgt?
2 oktober 2022 19:06
Terecht dat hij een mooie huldiging krijgt. Heeft gewoon een super seizoen gereden.

Nu ff lekker de riem d'r af, genieten van de prestaties, prive wat leuke stappen gaan zetten, en dan weer op naar volgend seizoen.
2 oktober 2022 21:34
Mooi hoor, hadden ze manneke pis voor de gelegenheid ook een regenboogtruitje aangedaan?
2 oktober 2022 21:54
Cycling is coming home! ;)
2 oktober 2022 23:41
Zal dit ketje deugd doen. Vorig jaar nog het grote lachertje voor velen, de dikkenek die enkel kon winnen tegen janneke en mieke. Jaar verder en Evenepoel wordt doodleuk als grote sportheld van de natie gevierd op de Gruute Met met waarschijnlijk het beste seizoen van een Belg sinds 1974.

Zoals El Pistolero zijn petjes had met zijn pistoolvingertje moet Evenepoel misschien zijn R.EV 1703-lijn inruilen voor een logo met een vingertje voor de mond? :D
2 oktober 2022 13:40
Naast enorm goed fietsen kan hij ook poseren als geen ander. Een professional en een voorbeeld op alle vlakken.
    2 oktober 2022 14:11
    Remco is de beste
    Hup Remco
    2 oktober 2022 14:28
    Remco is Remco
    2 oktober 2022 20:41
    Voorbeeld op alle vlakken...
    Wacht maar totdat hij weer eens verliest. Of wanneer Wout van Aert tot kopman van de Belgische ploeg benoemd wordt. Dan is hij een slecht voorbeeld.
2 oktober 2022 17:32
De druiven zijn zuur in Nederland
2 oktober 2022 23:43
Gewoon effe melden dat we nu aan 22 reacties zitten op een bericht over Evenepoel dat meer dan 5u oud is. Enkele weken geleden zaten we nu al gegarandeerd aan het vier- of vijfvoud. Is de normaliteit hiermee teruggekeerd? Of is het omdat er veel te schrijven viel over die Janneke-en-Miekekoers die eindigde vandaag?
    3 oktober 2022 11:43
    Wij wachten met zijn allen op een update over MvdP (al dan niet in verband met zijn hoger beroep in Australie) - dan geraken we nog een keertje over de 100 comments.

    Als dat niet gebeurd is het wachten op de intrede van de rocksterren MvdP en WvA in het veld om nog wat clicks en comments te genereren.

    Het WK is voorbije, de riem kan er even af, ook voor ons keyboard warriors!
2 oktober 2022 14:01
Gaat hij überhaupt nog koersen in dit tenue (lees: dit jaar)?
    2 oktober 2022 14:04
    Binche-Chimay-Binche gaat hij rijden (en winnen)
    2 oktober 2022 14:31
    Lezen mensen überhaupt nog een artikel? (lees: behalve de kop).

    Staat twee keer genoemd, waaronder in de 1e zin..
Heel Dilbeek, mensen. Héél Dilbeek.
2 oktober 2022 19:05
Na vele jaren vast te klampen aan Dumoulin kwam de verlosser die alles kon, helaas recent meer buiten de sport…
2 oktober 2022 17:22
Remco traint in z'n trui, remco poseert in z'n, remco poept im z'n trui. Hou toch op. Nog veel meer van deze fanboy meuk en het wordt tijd voor cyclingnews....
2 oktober 2022 14:58
Ik vind niet dat dat kan, zo zonder fiets of zonder te fietsen. Een regenboogoverhemd was passender geweest.

Reacties zijn gesloten.