Ploeggenoten verbijsterd over arrestatie Van der Poel: ‘Zo bizar, je denkt aan een geintje’

De arrestatie van Mathieu van der Poel en zijn nacht op het politiebureau zijn aan zijn ploeggenoten bij het WK wielrennen in het Australische Wollongong volledig voorbij gegaan. Dat blijkt uit de eerste, verbijsterende reacties van onder anderen Dylan van Baarle en Bauke Mollema direct na de door Remco Evenepoel gewonnen titelstrijd. Van der Poel gaf na een klein uurtje op.

  1. Visma-docu over turbulent voorjaar grijpt naar de keel: ‘Daar lag Wout... Foute boel, dat zag je meteen’
    Met video

    Vis­ma-do­cu over turbulent voorjaar grijpt naar de keel: ‘Daar lag Wout... Foute boel, dat zag je meteen’

    Team Visma Lease a Bike heeft in een indrukwekkende documentaire teruggekeken op het turbulente voorjaar van de ploeg. Visma geeft daarin een onthullend inkijkje met nog niet eerder vrijgegeven beelden en interviews, waarin vooral wordt ingezoomd op de zware crash van kopman Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen op 27 maart. ,,Ik hoop dat er niet te veel dokters meer langskomen... want er komen alleen maar letsels bij.”
  2. Mathieu van der Poel na bizarre hotelnacht voor de rechter: pubers hielden titelkandidaat uit slaap
    Play
    UPDATE

    Mathieu van der Poel na bizarre hotelnacht voor de rechter: pubers hielden titelkandi­daat uit slaap

    Mathieu van der Poel, een van de grote favorieten voor het goud in de WK-wegwedstrijd vandaag, gaf afgelopen nacht na 30 kilometer op. De kopman van de Nederlandse ploeg kende een bizarre aanloop naar de 266 kilometer lange koers in het Australische Wollongong. Hij werd de avond voor de wedstrijd na een incident in het hotel met luidruchtige kinderen gearresteerd en bracht de nacht door op het politiebureau. Van der Poel moet dinsdag voor een plaatselijke rechtbank verschijnen.