Volledig scherm
PREMIUM

“250.000 euro om wereldkampioen te worden? Dat is juist niks”: Greg Van Avermaet en José De Cauwer fileren het WK

WK WIELRENNENZet José De Cauwer (zondag 73) en Greg Van Avermaet (37) samen en je bent een paar uur zoet. De lunch in Wilford T in Temse, waar we ze uithoren over het WK wielrennen, loopt zo lang uit dat de kok verplicht is om het duo met zachte hand buiten te zetten - de avondshift komt er stilaan aan. De twee nemen afscheid met een weddenschap. “Als Greg wereldkampioen wordt, staan we hier volgende maand terug en trakteer ik”, belooft de ex-bondscoach. “En als het zilver of brons is, betaal ik”, zegt de man die 14 WK’s betwistte maar er in Australië niet bij is. Lees vooral verder waarover het dan wel gaat.

18 reacties

  • eric reynebeau

    2 jaar geleden
    250000 euro. Dat is dan minder dan een weekloon van Eden Hazard om de bank warm te houden...
  • Pieter De Coninck

    2 jaar geleden
    @Andy Vande Reyd denk jij dat wielrenners op die bedragen geen belasting betalen?Droom snel iets anders.
  • Benny Bertrant

    2 jaar geleden
    Hopelijk wordt da manneke daar rond Brussel géén wereldkampioen. (teveel noten op zijne zang!) Ik hoop Van Aert of Van der Poel.
  • victor vandesande

    2 jaar geleden
    Vanavermaet goede renner geweesy. Geweest dus, zou beter stoppen is nog een schim van zichzelf.
  • Leon Mertens

    2 jaar geleden
    Het gaat daar weer mislopen remember Leuven ...hahaha!!
  1. Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”
    PREMIUM
    WK WIELRENNEN

    Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”

    Zes weken geleden brak Tiesj Benoot (28) een nekwervel na een aanrijding met een auto op hoogtestage in Livigno. Zes weken moest hij een nekbrace dragen. In die tijd heeft Benoot gewandeld, aan zijn thesis gewerkt, zag hij zijn dochtertje opgroeien en kocht hij een huis. Hij kreeg bezoek van Wout van Aert, bloemen van Jonas Vingegaard en een telefoontje van Primoz Roglic. En hij keek koers. Naar Remco Evenepoel die de Vuelta won. En naar Wout van Aert die hij, van Hamburg tot Montréal, beter zag worden. Zijn pronostiek? “Van Aert, Pogacar en Remco op drie.” En voorts: “De meningen over de bondscoach staan zo haaks op elkaar dat ze bullshit zijn.”
  2. Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouwheidspremie niet mis
    Spaargids.be

    Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouw­heids­pre­mie niet mis

    In hun strijd om nieuwe klanten te werven en onder druk van de markt, krikten de banken hun spaarrentes de laatste tijd weer regelmatig op. Resideert je spaargeld al enige tijd op dezelfde rekening, bestaat de kans dat je elders inmiddels een interessanter spaartarief hebt gespot. Is het dan slim om je centen meteen over te hevelen? Of zitten er addertjes onder het gras? Spaargids.be vertelt je wat je niet mag ontgaan.