Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-tonic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantastisch resultaat”

WK wielrennenOngelofelijk! Annemiek van Vleuten - met een breukje in de elleboog - is wereldkampioene bij de vrouwen. Balen voor Lotte Kopecky, want zij sprintte nèt achter de Nederlandse naar zilver. Ze sloeg op het stuur, want was met voorsprong de snelste van de elitegroep. Maar met een gewiekste aanval deed Van Vleuten in het slot wat niemand nog verwachtte. Silvia Persico (Italië) werd derde. “Ik heb het gevoel dat ik het goud verlies”, vertelde Kopecky meteen na afloop, al besefte ze enkele uren later wel wat voor een straffe prestatie ze heeft geleverd: “Het is een fantastisch resultaat, maar je komt natuurlijk voor die regenboogtrui.”

83 reacties

  • Johan Bauwens

    2 jaar geleden
    Proficiat Lotte,ooit komt het
  • Roland Franckaert

    2 jaar geleden
    Dhr Vaneecke heeft geljk met zijn analyse. De kat uit de boom kijken en schrik om te verliezen. Waarom er niet achtergaan, met het risico alsnog te verliezen. Nu is het balen met enkel maar het zilver.
  • Saelens Nico

    2 jaar geleden
    zilver is ook mooi !!
  • Marniks Vaneecke

    2 jaar geleden
    Het zit vooral in het hoofd. Iets waar Nederlanders en zeker Annemiek van Vleuten geen last van hebben. Lotte was te veel bezig met Persico, terwijl ze van haar eigen sterkte en koersinzicht moest uitgaan. Van Vleuten was niet de sterkste, wel de slimste. Ze reed +/- 52 km/u in die laatste +/- 650 m. Niet overkomelijk voor een sprintend peloton om daar nog over te gaan. Als je op tijd begint natuurlijk. Proficiat voor de Nederlanders.
  • jan heirman

    2 jaar geleden
    Een dame die niet tevreden is met een tweede plaats. Het kenmerk van een winnersmentaliteit. Een zeldzaamheid in dit land. Blijven strijden, U hebt de spirit om te winnen. Dat maakt U voor mij reeds winnaar. Volgende keer goud.