Mario Cipollini.
Volledig scherm
Mario Cipollini. © Cor Vos

2,5 jaar cel geëist tegen ex-topsprinter Mario Cipollini voor bedreigen ex-vrouw met pistool

Er hangt Mario Cipollini een celstraf van 2,5 jaar boven het hoofd. Volgens de openbare aanklager van de rechtbank Lucca heeft de Italiaanse ex-renner zich schuldig gemaakt aan mishandeling, stalking en het bedreigen van zijn ex-vrouw en diens partner. 

  1. Oppermachtige Tadej Pogacar soleert naar zijn tweede zege in Luik-Bastenaken-Luik, Mathieu van der Poel op podium
    Met video + podcast
    2

    Oppermach­ti­ge Tadej Pogacar soleert naar zijn tweede zege in Luik-Bastenaken-Luik, Mathieu van der Poel op podium

    Tadej Pogacar heeft voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De 25-jarige Sloveen van UAE Team Emirates, ook tweevoudig Tourwinnaar (2020 en 2021), koos op de Côte de La Redoute, met nog 35 kilometer te gaan, voor de aanval en soleerde naar de zege. Pogacar was in 2021 ook al de beste in La Doyenne, de klassieke afsluiter van het wielervoorjaar. Mathieu van der Poel kon de Pogacar-show niet voorkomen. Hij eindigde als derde.
  2. Massa’s wielrenners zorgen in Limburgse heuvels voor verdeeldheid: ‘Het is geen pretpark, hier wonen ook mensen’
    PREMIUM
    124

    Massa’s wielren­ners zorgen in Limburgse heuvels voor verdeeld­heid: ‘Het is geen pretpark, hier wonen ook mensen’

    Duizenden wielerliefhebbers beleefden een schitterende zaterdag in Zuid-Limburg. In een lang lint trokken ze tijdens de toerversie van de Amstel Gold Race van heuvel naar heuvel. Een schitterend gezicht, maar hoe is dat als je langs de route woont? ,,Een deel van de fietsers denkt dat omdat ze hier geld uitgeven, ze zich ook mogen gedragen of ze de baas zijn. Maar dit is geen pretpark.”
    Vijlen