Sleutelrol Kämna bij machtsgreep Hindley: “Droomscenario”
foto: Cor Vos
zaterdag 28 mei 2022 om 17:42

Sleutelrol Kämna bij machtsgreep Hindley: “Droomscenario”

Lennard Kämna was als ploegmaat zaterdag belangrijk voor Jai Hindley. De Duitser wachtte in de slotkilometers van de Passo Fedaia op zijn kopman, waarna ze samen Carapaz kapot reden. “Dit was allemaal tactiek”, jubelt Kämna na afloop.

“Ik wilde mee in de vlucht, zodat ik op Jai kon wachten als hij zou aanvallen. Dat deed hij dan ook. Ik heb vervolgens nog een beurt op kop kunnen doen, waardoor Carapaz nog meer tijd verloor”, aldus de Duitser bij Eurosport.

“Ik ben heel verrast en blij. Dit is het droomscenario. Het is allemaal perfect, dit kan niet beter. Jai heeft het geweldig gedaan. Hij zat net zo op de limiet, dat hij niet kon praten. Ik denk dat hij het nog even moet laten inzinken.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2022 18:31
Niet overdrijven, zijn beurt was tweehonderd meter en toen stuurde hij al weg..
    28 mei 2022 19:39
    Hij bedoelde de beurt op kop voor Carapaz waarbij hij lekker in de weg ging rijden.
    Maar proficiat, zelfs Kämna heeft n beetje geholpen deze Giro.
28 mei 2022 18:38
Als je jezelf niet kietelt, lach je nooit....
28 mei 2022 18:49
Ik zie het anders en vond Kamna juist een sleutelrol vervullen. Hij loste op tijd, had genieg over zodoende en timede perfect het opwachtmoment. Carapaz brak terwijl hij Hindley op de figuurlijke bagagedrager had en lanceert deze laatste nog lekker op weg. Daarna nog de ijver oppakkend om bij Carapaz in het wiel te hangen, er wat omheen te hangen en uiteindelijk vanuit het wiel te lossen.

Beter dan dit kan niet.
    28 mei 2022 20:10
    Idd. Je zag dat carapace het lastig had. Zonder Jamba keken ze misschien naar elkaar uit angst om te verliezen en lag het tempo een stuk later waardoor Caracas misschien overleefde
    28 mei 2022 20:11
    Haha oeps. Autocorrect. Je snapt t wel

Reacties zijn gesloten.