BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België moet vrede nemen met derde plaats in Mixed Relay, Italië wint openingsnummer WK veldrijden

WK VeldrijdenBelgië heeft zijn favorietenrol in de Mixed Relay op het WK veldrijden in Fayetteville niet kunnen waarmaken. Het viertal Daan Soete, Kiona Crabbé, Alicia Franck en Niels Vandeputte moest vrede nemen met een derde plaats. Italië won. 

10 reacties

  • peter De ridder

    2 jaar geleden
    Dit is weer typisch amerikaans, anders en beter willen doen. eerlijk gezegdvind ik het een heel mooi parcour op zich , MAAR de organisatoren hadden om het toch enigzins op een cyclo cross gaat het parcours kunstmatig kunnen bevochtigen. Ze hadden met dikke pijpleidingen water kunnen aanvoeren vanuit een dichtbijzijnt waterpunt; En er zo toch nog ietsjes meer een cross parcour van te maken waar de echte veldrijders zich kunnen onderscheiden. Dat italie de openingswedstrijd wint zegt al alles ;-)
  • Jan Van Rompaey

    2 jaar geleden
    Dit is geen cyclocross, dit is een wielerwedstrijd. Wie keurt zoiets goed ?
  • glenn wouters

    2 jaar geleden
    Nu het droog is, is het inderdaad een snelheids race. Als het regent heb je een heel ander verhaal. Mocht ik organisator zijn had ik in deze droge omstandigheden wel balkjes of een andere kunstmatige hindernis in het parcours geplant. Nu vrees ik dat het een koers wordt waarin een grote groep de ganse koers voorop gaat rijden, en de slimste dan gaat winnen.
  • frans ornelis

    2 jaar geleden
    hier zijn de crossers fel benadeelt dat is toch een cross wk neen dit is gewoon een snelheidskoers waar vele wegrenners zouden kunnen winnen
  • Florent Marien

    2 jaar geleden
    Wat een omloop, heeft echt niets met veldrijden te maken. Zelfs Evenepoel had hier kunnen winnen.