Tadej Pogacar rijdt ook Dwars door Vlaanderen
foto: Cor Vos
zaterdag 15 januari 2022 om 12:42

Tadej Pogacar rijdt ook Dwars door Vlaanderen

Het was al even bekend dat Tadej Pogačar dit voorjaar de Ronde van Vlaanderen zou rijden, maar inmiddels is duidelijk geworden dat de tweevoudig Tourwinnaar ook in Dwars door Vlaanderen aan de start zal verschijnen. Dat meldt Het Nieuwsblad. Dwars door Vlaanderen wordt verreden op woensdag 30 maart, de woensdag voor De Hoogmis.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We zijn uitermate blij dat we nog eens een winnaar van de Tour in onze wedstrijd mogen verwelkomen. Dat was al een hele poos geleden”, klinkt het bij organisator Guy Delesie. In de recente geschiedenis reden onder andere Nairo Quintana en Alejandro Valverde Dwars door Vlaanderen wel nog. Laatstgenoemde werd in 2018 nog elfde. Vorig jaar ging de overwinning naar Dylan van Baarle.

Voor Pogačar zijn de Vlaamse koersen die hij betwist geschikt om alvast te wennen aan het rijden over kasseien. In de eerste week van de Ronde van Frankrijk staat de coureurs namelijk eveneens een rit met een flinke portie kasseien te wachten. Helemaal onervaren is Pogačar echter niet op dit terrein: in 2018 werd hij vijftiende in de beloftenversie van de Ronde van Vlaanderen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2022 12:48
Lijkt me eerder dat hij hier start om van de Ronde Van Vlaanderen een groot doel te maken. Namelijk winnen!
15 januari 2022 13:16
Die ploeg man. Pogacar Hirschi Trentin Ackerman Gaviria
    15 januari 2022 13:29
    de 7 renners zouden zijn:

    Pogacar
    Trentin
    Ackermann
    Gaviria
    Hirschi
    Rui Oliveira
    Bjerg
    15 januari 2022 17:01
    @lander
    Lukt dat voor Hirschi gezien zijn heupoperatie?
15 januari 2022 13:36
Pogacar rijdt sowieso dwars door alles heen...
Het verschil met Valverde een paar jaar terug is dat hij er wel zal staan met een tot de tanden gewapend team.
15 januari 2022 16:12
Die maakt er serieus werk van voor de klassieke voorjaarskoersem die hij rijd zoals RVV. Top 10 kan hij aan maar podium in RVV zou ik toch bijzonder vinden hoewel, tis unne speciale.

Reacties zijn gesloten.