Maximiliano Richeze (38) mogelijk toch langer door bij UAE Emirates
foto: Cor Vos
zaterdag 15 januari 2022 om 10:01

Maximiliano Richeze (38) mogelijk toch langer door bij UAE Emirates

De carrière van Maximiliano Richeze leek er na afgelopen seizoen op te zitten, omdat zijn contract bij UAE Emirates in eerste instantie niet verlengd werd, maar de Argentijn mag nu misschien toch nog een tijdje bij zijn huidige ploeg blijven. La Gazzetta dello Sport weet dat de 38-jarige sprintaantrekker mogelijk nog een halfjaar langer bij het team doorgaat, waarna hij dan afscheid zou nemen na de Ronde van Italië.

Richeze werd prof in 2006 en reed sindsdien onder andere voor CSF Group-Navigare, Lampre-Merida, Quick-Step en UAE Emirates. Hij ontpopte zich bij de laatste ploegen vooral als een gewaardeerde lead-out man, die topsprinters als Marcel Kittel en Fernando Gaviria naar tal van zeges loodste. Zelf won hij onder meer in de Vuelta a San Juan, Ronde van Zwitserland en de Giro d’Italia.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2022 10:21
Hij wilde eigenlijk stoppen na San Juan denk ik, maar dat gaat niet door.
15 januari 2022 12:19
Hij had al aangegeven eigenlijk nog niet te willen stoppen. Na de Giro stopt hij, maar impliceert dit dat hij dan de Giro ook gaat rijden ? Gaviria gaf aan niet te weten of hij dit jaar grote rondes mag rijden.

Reacties zijn gesloten.