De glucosemeter doet z'n intrede in het peloton.
Volledig scherm
PREMIUM
De glucosemeter doet z'n intrede in het peloton. © Instagram Super Sapiens

Waarom Wout van Aert en Oliver Naesen dezer dagen openlijk met een glucosesensor op hun bovenarm rondlopen

WielrennenNeen, Wout van Aert en Oliver Naesen hebben geen diabetes. Toch lopen ze in de voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen openlijk met een glucosesensor aan hun bovenarm rond. Net als heel wat van hun collega’s. Maar hoe kan de bloedsuikerspiegel iets doen aan of iets zeggen over de prestaties van wielrenners? Inspanningsfysioloog Filip Speybrouck en Jumbo-Visma-diëtist Martijn Redegeld leggen uit: “Door wedstrijdsituaties op training te simuleren, krijgen we beetje bij beetje een beter zicht op welke samenstelling en welke timing de voeding van een renner moet hebben”

25 reacties

  • Sara Peeters

    2 jaar geleden
    Noem het vooruitgang in de sport meetinstrumenten zijn nodig zeker als je per rit gemiddeld 6000kcal verbruikt. Dat ze daar niet eerder aan gedacht hebben. Die gellekes en sportbars zitten bomvol suikers dat moet zeker gemeten worden.
  • lode wijk

    2 jaar geleden
    Mocht het zo een gesjoemel zijn, dan droegen die renners dat niet open en bloot, maar Wout en zijn ploeg zijn altijd open met alles, wie weet wat er onder de kleding van anderen uit andere ploegen zit, die het licht niet mogen zien, maar als Wout iets doen dan zijn er die er onmiddellijk op vliegen zonder het artikel te lezen, ik vraag mij af wat die mens ooit misdaan heeft?
  • glenn wouters

    2 jaar geleden
    Wat is het probleem. Mag enkel op training, er worden geen lichaamsvreemde stoffen toegediend, en het is enkel om bloedwaarden te controleren. Dit kan helpen om BV te zien hoe elke renner individueel reageert op zijn ontbijt. En zo kan de ploeg de voeding bijsturen die bij elke renner past.
  • Marie Besauw

    2 jaar geleden
    Is geen sport meer. Zijn foefkes... Mensen die het echt nodig hebben zijn weer eens gezien
  • André Van der Poorten

    2 jaar geleden
    Er zijn nogal gewoontes of middeltjes overgekomen uit de sportwereld waar ze hun nut hebben bewezen .🐿🙊