Niels Albert en Thibau Nys.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Albert en Thibau Nys. © Photo News

Onze analist Niels Albert moedigt de knaldrang aan in Thibau Nys, titelverdediger bij de jongeren: “Ga voor die grote wegklassiekers, man”

Kristallen Fiets‘Back-to-backs’ in de Kristallen Fiets-jongerentrofee? Ze zijn schaars. Er was de betreurde Bjorg Lambrecht. Sven Nys. En… DPG-analist Niels Albert (35), die het Nys jr., de genaamde Thibau (19), dit jaar van harte gunt. Albert ziet er een gouden toekomst in. “Hij heeft de capaciteiten om grote koersen te winnen.”

5 reacties

  • Jonah Kemps

    2 jaar geleden
    Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij van het gehalte van Mathieu of Wout is, hij is snel aan de meet maar mist op de moment inhoud om echt mee te kunnen in de klassiekers denk ik, al kan dat natuurlijk nog komen.
  • Karel Van Beeck

    2 jaar geleden
    Een ploegmaat in de vernieling rijden kan hij al. Gezien op het EK,
  • bob jansens

    2 jaar geleden
    Thibau kan dingen die je zelden ziet van iemand van zijn leeftijd. Is dit intrinsieke klasse of is hij gewoon ver vooruit op zijn leeftijdgenoten omdat hij van jong af de beste begeleiding heeft genoten? Dat zal de toekomst uitwijzen. Weg of cross? Hij moet het inderdaad op de weg proberen, met zijn uitzonderlijke stuurmanskunsten kan hij altijd terugvallen op de cross, waar hij zeker aan de bak zal komen.
  • Francis Davis

    2 jaar geleden
    Nys wordt een topper !
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    Meer op de weg rijden en hij kan inderdaad grote koersen winnen .