Tour du Rwanda gaat door en presenteert deelnemende ploegen
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
zondag 29 november 2020 om 10:02

Tour du Rwanda gaat door en presenteert deelnemende ploegen

De 16e editie van La Tropicale Amissa Bongo, een meerdaagse rittenkoers door Gabon, is vanwege de coronapandemie tot nader orde uitgesteld. De Tour du Rwanda, een andere rittenkoers op het Afrikaanse continent, gaat vooralsnog wel gewoon door.

De dertiende editie van de meerdaagse wielerwedstrijd zal worden verreden van 21 tot en met 28 februari 2021. Dat heeft de organisatie laten weten in een kort persbericht. De renners krijgen in februari wel te maken met strenge veiligheids- en gezondheidsmaatregelen.

Zeventien teams zullen volgend naar Rwanda reizen om deel te nemen aan de nationale wielerronde. Israel Start-Up Nation is (voorlopig) de enige WorldTour-formatie. Total Direct Energie, B&B Hotels, Team Novo Nordisk en Androni Giocattoli-Sidermec zijn de ploegen met een ProTeam-licentie.

De organisatie moet nog twee teams presenteren voor de dertiende editie van de Tour du Rwanda. De renners krijgen acht etappes voor de wielen geschoven, met onderweg scherprechters als de Muur van Kigali en Mount Kigali. Dit jaar ging de eindzege naar Natnael Tesfatsion, die in 2021 zal uitkomen voor Androni Giocattoli-Sidermec.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
29 november 2020 11:59
Wie daagt Oscar Sevilla uit?
    29 november 2020 12:24
    Ik neem aan dat Froome daar rijdt. Zal het zelfs een aanfluiting vinden als hij niet in deze koers rijdt op zijn geboorte continent. Tevens een koers vqn het niveau waar hij misschien nog in de top 10 kan eindigen
    29 november 2020 13:01
    Ligt natuurlijk volledig aan de veiligheid en coronamaatregelen aldaar. Als je na terugkomst twee weken in Quarantaine moet heeft het voor Froome geen enkele zin om dit te doen voor een onbeduidende koers als deze.
29 november 2020 12:52
Vrijdag was er een livestream, waarin ploegen en parkoers zijn gepresenteerd. Hier terug te kijken: https://m.youtube.com/watch?v=JSWdO5Qc5No
29 november 2020 18:26
Toch wel mooie stappen daar de afgelopen jaren. In de voorgaande jaren zag je vooral nationale, Afrikaanse teams met wat opleidingsteams van NTT en Astana. Volgens mij is 't nu de eerste keer dat er een World Tour team meedoet, maar 't lijkt erop dat het hele niveau daar toch echt wel stap voor stap omhoog gaat. Nu nog een WK daar :)
29 november 2020 19:35
Ondanks eerdere horror voorspellingen heeft Covid gelukkig geen huis gehouden in Afrika.
30 november 2020 09:05
Froome is astmatisch en maakt dus deel uit van een risco groep ivm COVID-19.
Zal dus niet starten in Afrika

Reacties zijn gesloten.