‘Fabio Aru gelinkt aan Team Qhubeka ASSOS’
foto: Cor Vos
zondag 22 november 2020 om 11:13

‘Fabio Aru gelinkt aan Team Qhubeka ASSOS’

Fabio Aru zal binnen afzienbare tijd zijn nieuwe ploeg bekendmaken voor 2021, maar volgens Cyclingnews wordt de Vuelta-winnaar van 2015 gelinkt aan Team Qhubeka ASSOS. Aru kwam de voorbije seizoenen uit voor UAE Emirates.

De toekomst van NTT Pro Cycling hing aan een zijden draadje, maar eerder deze week werd bekend dat de ploeg volgend jaar als Team Qhubeka ASSOS door het leven zal gaan. Het Zwitserse kledingbedrijf Assos was al sponsor van de Zuid-Afrikaanse formatie, maar zal nu nog meer op de voorgrond treden.

Selectie voor 2021 
De ploeg heeft al afscheid moeten nemen van enkele sterke renners, denk aan Michael Valgren, Ben O’Connor, Edvald Boasson Hagen en Louis Meintjes. Victor Campenaerts blijft de ploeg dan weer trouw en ook Europees kampioen Giacomo Nizzolo lijkt te kiezen voor een langer verblijf. De ploeg zou ook meerdere contractverlengingen uitdelen.

De Zuid-Afrikaanse formatie is ook druk bezig om zich te versterken richting 2021. Zo is Dimitri Claeys op weg naar Team Qhubeka ASSOS en ook de komst van Aru is volgens Cyclingnews niet uitgesloten. De 30-jarige Italiaan kan in dienst van Qhubeka ASSOS wellicht zijn gang gaan als klassementsrenner.

Een nieuwe kans
Ex-renner Daniele Nardello, die werkzaam is bij kledingbedrijf Assos en achter de schermen een belangrijke rol heeft gespeeld bij de reddingsoperatie van de ploeg, ziet een transfer wel zitten. “Ik zou hem meteen vastleggen. Fabio verdient een nieuwe kans. Hij heeft veel problemen gehad, maar is gewoon een toprenner”, zo citeert La Gazzetta dello Sport.

“Zijn resultaten komen ergens vandaan. Ik ben alleen niet de baas en neem dus geen beslissingen, dat is aan teammanager Doug Ryder”, aldus Nardello.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
22 november 2020 11:20
Lijkt me dè ideale renner om het gat dat Meintjes achter laat, op te vullen...
    22 november 2020 12:18
    Mooie paralel ook dat hun prestaties vrijwel tegelijkertijd zijn ingestort.
22 november 2020 11:35
Ze zoeken nog wat renners van naam die niet al te duur meer zijn. Kom je wel bij Aru uit ja. Lopez wellicht te duur. Volgens mij zijn Lutsenko en Luis Leon Sanchez ook nog beschikbaar.
    22 november 2020 11:43
    Lutsenko ook te duur.
    22 november 2020 12:20
    Wat is er eigenlijk met hem na de tour gebeurd? Alleen nog een slap WK gereden en verder niets?
22 november 2020 13:01
Die zal sowieso flink moeten inleveren.
22 november 2020 14:39
Perfecte match inderdaad...
22 november 2020 15:57
Bij ntt zijn er maar weinig renners beter gaan fietsen. Maar aru zit natuurlijk wel helemaal in een vormdip de afgelopen jaren. Minder kan ie bijna niet.
    22 november 2020 20:07
    Tja.... en hetzelfde niveau of zelfs iets beter, zeg maar een top 10, 20, is eigenlijk ook het investeren niet waard want hij zal uiteraard niet voor het minimum gaan rondrijden...
23 november 2020 17:32
Dit soort renners kunnen jaren op hun palmares teren omdat er altijd wel een team is die een plotse heropflakkering in positieve zin (en dus een koopje) in hen ziet. Goede zet als het loon navenant is aan zijn sportieve 'prestatie' van het voorbije jaar. Aru kan nog steeds gemakkelijker top 10 in een ronde rijden als Meintjes lijkt me. Gewoon eens een écht goede psycholoog of mental coach op zetten.

Reacties zijn gesloten.