Bennett.
Volledig scherm
Bennett. © AFP

Ackermann wint massasprint in Vuelta na declassering Bennett, Lefevere: “Kennen al langer incompetentie van UCI”

VueltaGeen tweede Vuelta-ritzege voor Sam Bennett. De 30-jarige Ier van Deceuninck-Quick.Step was de snelste in de massasprint, maar werd gedeclasseerd door de jury na een duw. Pascal Ackermann mag zo juichen, Gerben Thijssen schuift op naar de tweede plek. Richard Carapaz behoudt na een rustige dag zijn rode leiderstrui.

5 reacties

  • Charles Decaluwe

    3 jaar geleden
    Lefevre, de Trump van het wielerpeloton. Heldere analyse van Thijs Zonneveld bij ‘In het wiel’
  • Rudi DZ

    3 jaar geleden
    Een meer dan terechte beslissing!!!!
  • LUC VANSINA

    3 jaar geleden
    Neutrale wielerfan, volgens mij zouden de sprints veel eerlijker verlopen als de laatste km verplicht een recht stuk zou zijn, door al dat bochten werk in de slotfase krijg je zulke taferelen. De UCI hecht in deze meer belang aan het geld dat ze ontvangen van de steden waar de aankomsten gelegen zijn ipv dat ze oog hebben voor de veiligheid van de renners, wanneer gaan ze daar eens echt werk van maken. De ploeg met het sterkste “treintje” zal hier het meeste mee gebaat zijn en zo hoort het
  • stefan Verhelle

    3 jaar geleden
    Mr Lefevre, dit toont aan welk slecht verliezer u bent. Was het een renner van een andere ploeg geweest zou u moord en brand roepen ! Het is niet omdat een renner in een sprinttrein zit dat hij zomaar 2 kopstoten maar geven. Het zou u sieren om ook is toe te geven wanneer 1 van je werknemers over de schreef gaat. 
  • Roger Deprez

    3 jaar geleden
    Juiste beslissing van de jury, wat opvalt is dat Lefevere altijd commentaar heeft als het zijn renners betreft en als het een renner is van een andere ploeg  is het het altijd juist, zelfs uitspraken als ze moeste hem in de gevangenis steken. Bennett deelt tot tweemaal toe een kopstoot uit terwijl die renner van trek helemaal niets verkeerd doet. Om die streken er helemaal uit te krijgen moeten ze blijven doorgaan met uitsluitingen en normaal zou er ook nog een zware boete moeten bij komen.