De val van Alaphilippe en Alaphilippe aan het ziekenhuis.
Volledig scherm
De val van Alaphilippe en Alaphilippe aan het ziekenhuis. © PN

Alaphilippe loopt twee gebroken middenhandsbeentjes op en gaat vandaag onder het mes, Evenepoel en Lefevere wijzen naar motard

Ronde van VlaanderenJulian Alaphilippe heeft twee gebroken middenhandsbeentjes opgelopen na zijn botsing tegen de motor in de Ronde van Vlaanderen. De Fransman wordt vandaag geopereerd. “Die motor hoefde daar niet te zijn. Zeker niet zo traag”, vertelt Patrick Lefevere na de nieuwe klap voor Elegant-Quick.Step. 

77 reacties

  • bob jansens

    4 jaar geleden
    Wout doet wat elke renner doet: de slipstream van de motor opzoeken. Als deze motor niet had moeten remmen (omdat de eerste motor remt) dan was er waarschijnlijk niets gebeurd. Als Alaphilippe niet met zijn oortjes bezig was geweest, dan was er eveneens waarschijnlijk niets gebeurd.
  • Louis Heyens

    4 jaar geleden
    volgens de "echte kenners" (Lefevere en Evenepoel) was de motard DE schuldige ... waarschijnlijk om niet moeten toe te geven dat ZIJ (in de verschillende ongevallen) telkens ZELF de schuldigen zijn. Was het niet Lefevere die zat te communiceren en zodoende de concentratie van Alaphilippe verstoorde?? En qua Remco in zijn fameuze afdaling ... wie was daar schuldig? Och ja, er stonden géén stootkussen en men reed te snel !!!
  • Jean-Claude Van Meirhaeghe

    4 jaar geleden
    In het verkeer mag men niet met de gsm in aanraking komen maar ib de sport mag men communieeren met de een of fe ander, had hij dit niet gedaan kon hij zijn aandacht oo de baan houden en kon hij sneller reageren op dit opstakel,de fout ligt bij hem zelf en niemand anders
  • monique bolen

    4 jaar geleden
    Lefevere moet niet zo hoog van de toren blazen ten tijde dat hij achter het stuur van de volgwagen zat was hij ook een cowboy en Evenepoel heeft voor zijn leeftijd al veel noten op zijn zang.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Heel partijdig van Lefevere en Evenepoel het had al veel eerder kunnen gebeuren de manier waarop Alaphilippe rijd altijd heel nerveus en rond kijkend. Als VDP de motard kon ontwijken dan zeker ook Alaphilippe want als hij opletten kon hij dat evengoed omdat hij meer tijd heeft als VDP om te reageren. Heel veel uitvluchten om de schuld bij iemand anders te leggen.
  1. Het mysterie van Cancellara in de Ronde: “Na de fietswissel zagen we hem iets verderop opnieuw op zijn originele fiets zitten...”
    De Fiets van Cancellara

    Het mysterie van Cancellara in de Ronde: “Na de fietswis­sel zagen we hem iets verderop opnieuw op zijn originele fiets zitten...”

    De Ronde van Vlaanderen van dit jaar zindert nog na, maar ook de editie van 2010 staat bij veel wielerliefhebbers nog op het netvlies gebrand. Vooral dan het moment toen Fabian Cancellara ‘onze’ Tom Boonen in de vernieling reed op de Muur van Geraardsbergen. Meteen na de overwinning van de Zwitser duiken de geruchten op: kreeg Cancellara de hulp van een elektrisch motortje? In deze aflevering van de HLN-podcast ‘De Fiets van Cancellara’ gaan we terug naar 4 april 2010 en beleven we de Ronde opnieuw. Kon Cancellara met een motortje zijn droomkoers gewonnen hebben? Luister hierboven naar de antwoorden op één van de grootste mysteries van het wielrennen.
  2. KIJK. “Ik ga nu niet in een hoekje kruipen”: zichtbaar teleurgestelde Van Aert wordt na vierde plek in Ronde getroost door zoontje Georges
    134

    KIJK. “Ik ga nu niet in een hoekje kruipen”: zichtbaar teleurge­stel­de Van Aert wordt na vierde plek in Ronde getroost door zoontje Georges

    Geen eerste overwinning in de Ronde van Vlaanderen voor Wout van Aert. Op de Kruisberg kraakte hij. “Van der Poel verraste mij daar een beetje”, vertelt een zichtbaar teleurgestelde Van Aert, die aan de bus getroost werd door zoontje Georges. “In de finale moest ik mijn meerdere erkennen. Benen liegen niet.” Nu even de ontgoocheling verbijten, vanaf morgen gaat de focus op Parijs-Roubaix: “Ik ben niet van plan nu in een hoekje te kruipen, zondag is er nog een kans.”