Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van der Poel wint titanenduel tegen Van Aert na Ronde van Vlaanderen om duimen en vingers bij af te likken!

Ronde van VlaanderenMathieu van der Poel (25) heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Nederlandse kampioen was na een titanenduel de betere van Wout van Aert in de sprint. Medefavoriet Julian Alaphilippe viel uit na een aanrijding met de jurymotor. Alexander Kristoff mocht als derde mee op het podium.

8 reacties

  • René Van Halen

    3 jaar geleden
    Je kan veel zeggen over deze koers, maar duimen en vingers heb ik toch niet afgelikt. Dit was toch gewoon een saaie koers. Van de Poel, van Aert en Alaphillippe rijden gewoon in een andere categorie als de anderen. Bedroevend hoe weinig toppers er deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen. En de twee overgebleven toppers hebben geen enkele keer aangevallen. Om van in slaap te vallen.
  • Roger Roothooft

    3 jaar geleden
    Spijtig voor van Aert maar de beste wielrenner van het ogenblik heeft de koers gewonnen van op kop moeten de sprint aan gaan en dan nog winnen een staaltje van opperste kunst en verstand proficiat voor deze mooie ronde van vlaanderen een geschenk voor de tv kijkers zulke mooie koers hebben we in jaren niet meer gezien dank asn beide renners
  • Actie reageertje Reactie

    3 jaar geleden
    Vlaanderens mooiste winnen in een persoonlijk duel!! Begin nu niet over gisteren wat hij ,WvA, allemaal al gewonnen heeft. In directe duels met MvdP gaat hij er 9 op de 10 aan.
  • wim rooyakkers

    3 jaar geleden
    Hier kunnen de oudere profs nog wat van leren namelijk aanvallen,en niet gaan gokken of rekenen.en misschien in de winter gaan veldrijden ,is goed voor de inhoud en herstel.
  • Jozef Van den Donder

    3 jaar geleden
    was ook nodig dat hij won, anders was het maar een mager jaartje.Wout zijn jaar was al goed
  1. Het mysterie van Cancellara in de Ronde: “Na de fietswissel zagen we hem iets verderop opnieuw op zijn originele fiets zitten...”
    De Fiets van Cancellara

    Het mysterie van Cancellara in de Ronde: “Na de fietswis­sel zagen we hem iets verderop opnieuw op zijn originele fiets zitten...”

    De Ronde van Vlaanderen van dit jaar zindert nog na, maar ook de editie van 2010 staat bij veel wielerliefhebbers nog op het netvlies gebrand. Vooral dan het moment toen Fabian Cancellara ‘onze’ Tom Boonen in de vernieling reed op de Muur van Geraardsbergen. Meteen na de overwinning van de Zwitser duiken de geruchten op: kreeg Cancellara de hulp van een elektrisch motortje? In deze aflevering van de HLN-podcast ‘De Fiets van Cancellara’ gaan we terug naar 4 april 2010 en beleven we de Ronde opnieuw. Kon Cancellara met een motortje zijn droomkoers gewonnen hebben? Luister hierboven naar de antwoorden op één van de grootste mysteries van het wielrennen.