PN/VTM Nieuws
Volledig scherm
© PN/VTM Nieuws

Van Aert na tweede zilveren medaille: “Er bestaat geen tactiek tegen Julian Alaphilippe die zo sterk is”

WK WielrennenWout van Aert moest net als in de tijdrit genoegen nemen met het zilver. Van Aert was op de afspraak in de finale, maar had net als de andere favorieten geen antwoord in huis op de aanval van Julian Alaphilippe. “Er zijn geen excuses, Alaphilippe was gewoon sterker”, was de Belgische kopman eerlijk.

33 reacties

  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    belgen hebben voor mij 1 crusiale fout gemaakt , iemand wie dan ook had moeten meegaan met pogacar dan hadden de fransen uit hun pijp moeten komen en zaten de belgen in een zetel. Nu was het net andersom en de belgen waren niet meer bij machte om alaphilippe terug te pakken die toch nog 13 km moest fietsen na de top van de beklimming .Hulp van de italianen of spanjaarden kwam er niet daar wuyts & decauwer bij god zweerde dat die er nog zou komen . Niet dus want die waren op niet bij machte
  • Peter Peeters

    4 jaar geleden
    De bondscoach voor de wedstrijd: we willen niet de jumbo-visma van het WK worden .... Net wat er gebeurd is. Trouwens Alaphillippe heeft geleerd van San Remo, hij had daar gewonnen als hij niet had gewacht.
  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    pogacar en alaphilippe waren de beste in koers en zijn de 2 enige onder de favorieten die het risico op kunnen winnen of verliezen genomen hadden .Volgens mij hebben de belgen 1 crusiale fout gemaakt om niemand mee te sturen met pogacar .Dan hadden de fransen de kastanjes uit het vuur moeten halen om de koplopers terug te halen en had het belgisch blok misschien nog de power gehad om de fransman zijn verwachte aanval te beantwoorden met nog 13km na de top
  • Johan Maddens

    4 jaar geleden
    Alaphilippe heeft alles op dit WK gezet en is er in geslaagd Wout te verslaan . De rest kon dit niet !! Van Aert is al super sinds de Strade Bianchi , wie doet hem dat na !!
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Door op twee ronde van het einde onze renners één voor één op te souperen legde men de rode loper uit voor Alaphilippe omdat de enigste is op zo steile helling die een kattensprong heeft van 20/30 meter terwijl de andere ook onze Wout in het zadel moeste blijven zitten en gezien de mede vluchters van Wout op Alaphilippe ook niet te volle meewerken en zeer korte aflos beurten maakte moeten wij tevreden zijn met de tweede plaats. Weer een pracht prestatie van Wout en onze renners.