Wereldkampioen Anna van der Breggen.
Volledig scherm
Wereldkampioen Anna van der Breggen. © photo: Cor Vos

Van der Breggen wist nog van niks: ‘Wilde gewoon zo hard mogelijk naar de streep rijden’

Nederlands succes op de openingsdag van het WK wielrennen. Anna van der Breggen wist op de 31,7 kilometer lange tijdrit in en rond Imola te profiteren van een val van Chloe Dygert en pakte na vier zilveren plakken eindelijk de felbegeerde regenboogtrui. ,,Na zoveel tweede plaatsen is dit echt fantastisch.”

  1. Dit moet je volgens oncoloog weten over eierstokkanker: ‘Niet voor niets wordt het ook wel ‘silent lady killer’ genoemd’
    PREMIUM
    eierstokkankerdag

    Dit moet je volgens oncoloog weten over eierstok­kan­ker: ‘Niet voor niets wordt het ook wel ‘silent lady killer’ genoemd’

    Woensdag is het Wereld Eierstokkankerdag. Vorig jaar kregen 1371 vrouwen te horen dat ze deze ziekte hebben. Eierstokkanker wordt bij de meeste patiënten laat ontdekt en is dan vaak al uitgezaaid. Hoe kan deze kanker zo lang onopgemerkt blijven? Gynaecoloog-oncoloog Jurgen Piek legt het uit en vertelt over de nieuwste vondsten uit onderzoek die hoop bieden voor de toekomst.
  2. Oppermachtige Marianne Vos sprint in Vuelta naar 252ste zege in loopbaan

    Oppermach­ti­ge Marianne Vos sprint in Vuelta naar 252ste zege in loopbaan

    Marianne Vos heeft de derde etappe van de Vuelta d’Espana voor vrouwen gewonnen. Na een heuvelrit over 131 kilometer tussen Lucena en Teruel was de 36-jarige Nederlandse van Visma - Lease a Bike met afstand de sterkste in een sprint met een grote groep. Het was haar 252ste overwinning in haar al achttien jaar durende profcarrière en haar vierde van 2024. Landgenote Charlotte Kool eindigde op gepaste afstand als tweede.