Primoz Roglic: “Ik had graag gewonnen, maar López was te sterk”
foto: Cor Vos
woensdag 16 september 2020 om 20:06

Primoz Roglic: “Ik had graag gewonnen, maar López was te sterk”

Primož Roglič sprak van een ‘goede dag’ na de bergetappe naar Méribel, waar de streep lag op de Col de la Loze. “Ik ben heel blij met wat we vandaag hebben laten zien en eveneens met de tijdswinst.”

Roglič kwam als tweede boven op de loeizware klim, op vijftien seconden van etappewinnaar Miguel Ángel López. Zelf liep hij, mede dankzij de bonificaties, zeventien tellen uit op zijn voornaamste tegenstander Tadej Pogačar. “Ik had natuurlijk graag gewonnen, maar López was iets te sterk. Het was een heel zware etappe met een heel steile slotklim. Zo’n slotklim is wel heel eerlijk. Als ik een mogelijkheid zie, val ik aan en dat heb ik gedaan.”

Volgens de Sloveen was het belangrijkste dat hij, behalve op López, meer voorsprong heeft genomen op zijn andere concurrenten. “De Tour is echter nog niet gestreden en er gaan nog drie zware dagen komen. We moeten gefocust blijven en klaar zijn voor de aanvallen die gaan komen. De ploeg was heel sterk. Ik kan mijn ploeggenoten niet genoeg bedanken. Vooral Sepp was indrukwekkend vandaag.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
16 september 2020 20:08
Al met al heeft Pogocar meer achter Roglic aan gereden dan andersom, hoewel er lieden zijn die vinden dat Pogacar aanvallend rijdt. Roglic is een man met een missie.
    16 september 2020 20:11
    Ja en nu moet Poga naar achteren kijken ipv vooruit, wat alleen maar in de kaart van Roglic speelt.
16 september 2020 20:13
Pogacar heeft de gunfactor en Roglic niet bij wielerflitsers. Daarom worden de momenten dat Roglic op kop sleurt niet meegeteld en elk aanval van Pogacar dubbel. Het is zo het is
    16 september 2020 20:30
    Waar heeft Roglic allemaal aangevallen los van vandaag dan?
    16 september 2020 20:51
    Ik praat over op kop rijden om zijn tegenstanders op grotere afstand te rijden. Pogacar is ook maar 1 rit echt in de aanval geweest. De overige waren speldeprikjes en heeft hij voornamelijk door Roglic extra tijd gewonnen. In de eerste etappe die Pogacar won heeft Roglic beduidend meer kopwerk gedaan dan Pogacar. In de overige etappe dat Pogacar samen met Roglic weg was, heeft Roglic de laatste honderden meters op kop gesleurd. Ook toen deed Roglic meer kopwerk dan Pogacar. Kijk de beelden nog maar eens na
    17 september 2020 09:37
    Ik ben voor Roglic hoor.
16 september 2020 20:33
Roglic recycled gewoon zijn interviews?
    16 september 2020 21:01
    Ja, daar kan ie echt niks van. Maar ja, Bernal, Thomas, Froome, ... het was altijd al huilen met de pet op wat dat betreft (en wees maar blij als je de tijd van Indurain niet hebt mee hoeven maken...).
16 september 2020 20:35
Een oude wet in het wielrennen is dat de sterkste renner met de sterkste ploeg de Tour wint. Roglic lijkt op weg dit weer te bevestigen. Pogacar kan gezien zijn leeftijd ook nog van alles gaan binnen halen en kijk wat hij al doet. De gunfactor heeft hij nu maar reken er maar op dat dat zomaar kan vervliegen. Bij een deelname van Evenepoel bijvoorbeeld zal de vlaamse pers hem heel anders gaan volgen.
16 september 2020 20:45
Nog 1 dagje voor Rogla dan is het gevaar voorbij. De tijdrit is een 1 op 1 strijd, dat heeft niet de risicos van een rit in lijn met ploegentactieken, verbondjes en andere zaken die je niet kan sturen.
    16 september 2020 20:48
    Om het overwicht van TJV te illustreren zouden ze eigenlijk zaterdag 1,2,3 moeten worden met Primoz, Tom en Wout in willekeurige volgorde. Is niet eens onmogelijk lijkt mij.
    16 september 2020 21:03
    Die tijdrit wordt meestal gewonnen door iemand die heeft kunnen sparen. Nu wel een apart parcours natuurlijk. Maar misschien Sivakov (als ie nog twee dagen 'bus'/peloton doet), Alaphilippe (idem), ... (wie vult aan?).
    16 september 2020 21:28
    In zo’n zware tijdrit aan het eind van een GT met de dag ervoor ook nog eens een veredelde rustdag ervoor komen normaliter gewoon de renners bovendrijven die het sterkst zijn in de laatste week. Dan liggen Rogla, Pogi, Dumoulin, Wout, Porte en Lopez in ieder geval voor de hand voor een top8-notering. Renners die zich deze week kunnen ‘sparen’ zullen er vast niet veel tussen zitten. Sivakov en Pinot wellicht. Juju is zich juist elke dag de in vernieling aan het rijden.
    16 september 2020 21:55
    @Murcia: dat zou de overmacht wel op een heel fraaie wijze illustreren. In dat geval hoop ik dat Dumoulin op 1 komt (al verwacht ik dat net weer niet).
    16 september 2020 22:03
    Kwiatkowski/Castroviejo/Kämna/Kragh Andersen/Oliveira/Martinez/de Gendt/Asgreen/Alaphilippe lijken mij degenen die de klassementsmannen kunnen verslaan.
    16 september 2020 22:03
    Er zijn echter nog wel een aantal sterke tijdrijders in koers:

    Kwiatkowski
    Castroviejo
    Kämna
    Schachmann
    Asgreen
    Cavagna
    Oliveira
    Mads Pedersen
    De Gendt
    Kragh Andersen

    LOL, Percido was mij net voor met bijna een identiek lijstje
    16 september 2020 22:10
    Kwiato, Schachmann, Kamna, Martinez zijn idd leuke namen, mits gemotiveerd.
    Pedersen, Asgreen en Cavagna geloof ik totaal niet in op dit parkoers.
    16 september 2020 22:11
    @RodyTur10 Haha, met jou kan ik praten
16 september 2020 21:13
aandoenlijk, die pogingen om roglic leuker te doen lijken dan pogacar. tuurlijk verdient vriend tadej qua offensief/attractief rijden ook hoogstens een 5 op 10, want zo spectaculair is ie nu ook weer niet, maar het is nog altijd meer dan de 3 van roglic

moest wel lachen toen uitgerekend meneer wuyts stelde dat roglic een ander soort renner was dan geboren aanvallers als pogacar en evenepoel. die ene keer dat zijn remco-adoratie geheel terecht zou zijn, gaat hij pogacar daar ten onrechte naast plaatsen. het verschil tussen evenepoel en pogacar is veel groter dan het verschil tussen roglic en pogacar
    16 september 2020 21:25
    Een Tour de france is niet te vergelijken met rondes van een week. Hoe renners gaan rijden in Tour de France als ze aan kop staan valt niet te zeggen. Ik kan me alleen niet voorstellen dat er renners zijn die in het geel rijden en maar blijven aanvallen met het risico het geel te verliezen.
    16 september 2020 21:31
    @Chippen, Wat een frustratie richting Pogi. De Vuelta vorig jaar gemist?
    17 september 2020 13:11
    @maglia rosa

    dat is mijn punt. ik heb al 100 keer gelezen over de vuelta van vorig jaar. altijd weer de vuelta, altijd die ene rit. bij evenepoel kan je 10 koersen opnoemen. er is geen vergelijking, op dat vlak verdwijnt pogacar in het niet tegenover evenepoel
16 september 2020 22:28
Beetje flauw altijd de opmerkingen over de vlakke interviews. Je rijdt een paar bergen over, gaat tot het gaatje en dan moet je blijkbaar een filosofische uitleg geven of met veertien sterke oneliners komen. Tis een sporter, geen televisiepersoonlijkheid.
    17 september 2020 03:20
    Roglic was best leuk voor de camera vandaag.
16 september 2020 22:32
De meeste renners beginnen aanvallend tot ze iets voor gaan stellen. En zeker als ze in een ronde bovenaan staan lijkt de nummer 2 aanvallender. Hoe zou dat nou komen gaaaap!
16 september 2020 23:01
Het is ook een beetje de cultuur in Oost-Europa. In Nederland kijken we iemand aan tijdens een gesprek; dat is beleefd. Maar in Polen bijvoorbeeld, is dat juist brutaal. Met de jongere generatie wordt dat wel minder, maar het speelt bij Roglic denk ik nog wel.

Reacties zijn gesloten.