Italiaanse belofte op intensive care na botsing met auto
foto: Facebook Nicolas Chiola (archief)
vrijdag 3 juli 2020 om 18:27

Italiaanse belofte op intensive care na botsing met auto

De 19-jarige Nicolas Chiola is met zware verwondingen aan het hoofd opgenomen op de intensive care. De Italiaanse belofterenner werd vrijdagochtend in Chieti aangereden door een automobiliste toen hij aan het trainen was.

Chiola kwam door de botsing hard met zijn hoofd op het asfalt terecht, waarna hij door de ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Pescara werd gebracht. Daar werd ernstig hoofdletsel aangetroffen bij de coureur van de U23-ploeg Stipa di Sant’Egidio alla Vibrata. Chiola kwam vorig jaar nog uit voor een juniorenploeg van Vini Fantini.

Volgens Italiaanse media ligt Chiola momenteel in kritieke toestand op de intensive care. De politie van Chieti doet onderzoek naar het ongeluk, waarbij de automobiliste licht gewond raakte.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2020 18:40
Afschuwelijk. Ik vraag me wel af hoe die automobiliste gewond geraakt kan zijn. Dan moet zij wel heel onbesuisd gereden hebben, net als die andere automobiliste die de halve Giant ploeg omver reed.
    3 juli 2020 19:19
    Mensen doen gekke dingen na een botsing door schrik, daar kan het ook mee te maken hebben.
3 juli 2020 19:43
In Italië heerst geen fietscultuur zoals hier in onze lage landen. Daar nemen ze voor alles en nog wat de auto, zelfs om 300m verder naar de winkel te gaan. Fietspaden zijn in Italië zo goed als onbestaande. Doordat velen er zelf nauwelijks fietsen, kunnen ze moeilijk inschatten hoe snelle fietsers zich gedragen op de weg.
    4 juli 2020 11:45
    @guyremgabdel; ik heb meerdere keren in Italië gefietst. Jouw stelling dat "ze zelf nauwelijks fietsen" herken ik niet: er zijn echt wel veel racefietsers daar, ondanks dat er weinig fietspaden zijn!
    4 juli 2020 11:56
    @BossJr : klopt van die cyclotoeristen, maar ik bedoelde meer de zgn boodschap- en ocra-fietsers. Die zie je daar niet. Ook vrouwelijke fietsers zijn er in de minderheid. En het was toch een automobilistE ?
3 juli 2020 20:34
Welnee, er zijn hier enorm veel fietsers. Het probleem is dat veel automobilisten meer aandacht hebben voor die domme telefoon dan voor de weg. Je ziet constant mensen slingeren en laat reageren.

Reacties zijn gesloten.