BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Victor Campenaerts zoekt limieten op met hoogtestage op 10.000 meter: “Hopelijk maakt het me weer een tikkeltje beter”

WielrennenBjarne Riis, nieuwe sportieve baas bij NTT, heeft een duidelijk plan met Victor Campenaerts (28) voor het vervolg van 2020: ­alleen de kampioenschappen tellen, de rest hoeft niet. De ­Antwerpenaar tilde zijn voorbereiding alvast naar ‘the next level’: zijn hoogtestage speelt zich nu ook af op 10.000 meter hoogte.

7 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Boven de 9000 meter is leven helemaal niet meer mogelijk. Dus aanpassen aan die hoogte ook niet. Maar om zuurstof in je lijf te krijgen heb je twee dingen nodig. Zuurstof en luchtdruk. Op 10.000 m heb je nog ongeveer 30% luchtdruk en 30% van de normale 21% zuurstof. Misschien kan het wel als de luchtdruk hoog genoeg blijft. Maar met lucht die het zuurstofgehalte heeft van op 10.000 m. Bij normale luchtdruk zou dat 6,3% zuurstof zijn. Maar de kans is groot dat het schadelijk is.
  • Wouter Van de Walle

    4 jaar geleden
    Voor de kenners hier, hij kan dat gewoon in zijn huis doen.. Je kan dat makkelijk regelen in een speciaal daarvoor gemaakte kamer
  • jan adams

    4 jaar geleden
    Da's dus nog 1200 m hoger dan de Mount Everest...... Hun niveau is duidelijk minder....
  • DOMINIEK COTTENS

    4 jaar geleden
    Waar gaat hij de 10.000 m hoogtestages doen ? Als de Mount Everest met ongeveer 8.848 m de hoogste top ter wereld is, gaat hij in de ruimte fietsen ?
  • Jan van Heijst

    4 jaar geleden
    Dus nog meer dan 1 km hoger dan Mount Everest ? Oefent hij dan op de vleugels van een Boeing of Airbus. ;-)