Tadej Pogacar, archieffoto.
Volledig scherm
Tadej Pogacar, archieffoto. © Cor Vos

Pogacar houdt Roglic van Sloveense ‘dubbel’

Primoz Roglic heeft naast de ‘dubbel’ gegrepen in Slovenië. De kopman van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma moest de nationale titel op de tijdrit aan Tadej Pogacar laten. Vorige week waren de rollen omgedraaid in de wegwedstrijd over ruim 145 kilometer. Roglic veroverde toen de nationale kampioenstrui, voor Pogacar.

  1. Maikel Zijlaard is geel in Romandië na één dag kwijt, Dorian Godon slaat dubbelslag

    Maikel Zijlaard is geel in Romandië na één dag kwijt, Dorian Godon slaat dubbelslag

    Maikel Zijlaard heeft één dag kunnen geniet van de gele trui in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander verbaasde dinsdag vriend en vijand door de proloog van de WorldTour-koers te winnen, maar een dag later moest hij al vroeg lossen. De rit van Château d’Oex naar Fribourg werd in een massasprint gewonnen door Dorian Godon. De Fransman van Decathlon AG2R neemt bovendien de leiderstrui over van Zijlaard.
  2. Oppermachtige Marianne Vos sprint in Vuelta naar 252ste zege in loopbaan

    Oppermach­ti­ge Marianne Vos sprint in Vuelta naar 252ste zege in loopbaan

    Marianne Vos heeft de derde etappe van de Vuelta d’Espana voor vrouwen gewonnen. Na een heuvelrit over 131 kilometer tussen Lucena en Teruel was de 36-jarige Nederlandse van Visma - Lease a Bike met afstand de sterkste in een sprint met een grote groep. Het was haar 252ste overwinning in haar al achttien jaar durende profcarrière en haar vierde van 2024. Landgenote Charlotte Kool eindigde op gepaste afstand als tweede.