Froome: “Ik weet nog niet hoe Bernal, Thomas en ik het verdelen in de Tour”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 28 mei 2020 om 09:26

Froome: “Ik weet nog niet hoe Bernal, Thomas en ik het verdelen in de Tour”

Chris Froome weet nog altijd niet hoe Team Ineos met drie kopmannen de Tour de France gaat aanvatten. Dat heeft de viervoudig Tourwinnaar verteld in een interview met Sky Sport. “Egan Bernal, Geraint Thomas en ik zullen er staan, maar ik weet niet niet hoe we het zullen verdelen”, aldus Froome.

Toch voorziet Froome geen problemen als de Britse ploeg met drie kapiteins op het schip gaat rijden. “We zijn allemaal professionals en bovenal vrienden. We weten dat we samen moeten gaan werken en dat we het doel moeten respecteren: de eindzege binnenhalen met het team. We willen allemaal winnen, dat is duidelijk. Maar het belangrijkste is dat de ploeg wint”, zegt hij.

Het lijkt er dus op dat de tussentijdse vertrekwens van Froome, waarover onlangs veel te doen was, er niet meer is. “Ik werk toe naar de Tour en kan zeggen dat ik op een goed niveau zit. De lockdown was voor mij en voor iedereen heel lastig, maar ik raakte gewend aan rijden op de rollen. Soms wel zeven uur per dag. Nu kan ik nog twee maanden werken om klaar te zijn voor de Tour”, aldus Froome.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2020 10:10
Waarom niet 1 kapitein fit naar de Giro sturen?
    28 mei 2020 10:16
    Omdat dat al voor Carapaz is, en geen van 3 wil inbinden denk ik. Daarnaast kansen spreiden in de enige koers die er toe doet. Jumbo idem.
    28 mei 2020 10:46
    Ja, ik snap niet dat Thomas niet naar de Giro wil/gaat. Hij heeft de tour gewonnen omdat alle omstandigheden mee zaten; Froome en Dumoulin niet meer 100%, Bernal nog niet goed genoeg. Uiteraard was hij zelf natuurlijk ook heel goed. Ik acht de kans dat hij de tour nog een keer wint heel erg klein. Dan kun je toch beter iets proberen te bereiken wat nog niet op je palmares staat: de giro.
    28 mei 2020 10:47
    Voor Froome is het sowieso niet belangrijk meer, hij heeft de giro gewonnen, voor Froome telt alleen nog een 5e Tour. Bernal is de titel verdediger, Die laat je ook niet thuis als hij wil.
    blijft over Thomas, die zou je naar de Giro mogen sturen. De kans dat hij de Tour wint is klein: Bernal is duidelijk beter & Hij won zijn Tour voor een oververmoeide afroom en Dumoulin die beiden de giro-Tour dubbel deden, normaal maakt Thomas geen kans tegen deze 3.(maar Thomas gelooft in zijn kansen, is de enige echte Brit die het kan en houdt gewoon meer van de Tour en traint ook alleen daarvoor)
    28 mei 2020 10:59
    Ik snap het ergens wel… De Tour steekt er gewoon ver bovenuit qua prestige. En ja, er zijn veel liefhebbers die de Giro een veel mooiere koers vinden, maar vraag aan 100 wielrenners welke van de 2 ze op hun palmares willen en ik denk dat je 100x de Tour hoort.

    Dan begrijp ik best dat je hem nog eens wilt proberen winnen en de Giro eerder als een ‘troostprijs’ ziet, waarvoor je je misschien net niet de volle 100% kan opladen. Wiggo leek ook niet meer dezelfde motivatie te hebben toen hij na zijn Tourzege het probeerde in de Giro.

    Vorig jaar was Thomas na een slechte voorbereiding ook nog tweede (wel bij ontsteltenis van een paar toppers), dus hij gelooft vast dat hij in staat is om nog eens te winnen.

    Zelf zie ik het eerlijk gezegd niet meer gebeuren en dan is eentje van elk natuurlijk prachtig, maar ik begrijp ergens wel dat Thomas zelf dat anders ziet.
    28 mei 2020 12:46
    Thomas wordt wat onderschat. Vorig seizoen een belabberde voorbereiding (eigen schuld, daardoor ook geen onbetwist kopman, 'gewoon' 2e). Reed Alaphilippe niet zo'n monsterlijke tijdrit, dan ging Thomas de laatste week als gele trui drager in met Bernal (die een slechte tijdrit reed) als zijn meesterknecht.
    28 mei 2020 13:27
    'Bernal is duidelijk beter & Hij won zijn Tour voor een oververmoeide afroom en Dumoulin die beiden de giro-Tour dubbel deden'

    Je bedoelt dat Thomas toch naar de tour moet ?
    28 mei 2020 14:33
    Ik vond Dumoulin in die tour van 2018 beter klimmen dan in de giro van dat jaar.
28 mei 2020 11:49
Wat een huichelaar is Froome. Natuurlijk weet hij wel wie kopman is in de Tour. Je denkt toch zeker niet dat hij naar de Tour gaat om te knechten?
    28 mei 2020 12:46
    Zoals hij letterlijk zegt starten ze alledrie met het doel zelf te winnen en dat het verloop van de wedstrijd zal bepalen wie voor wie moet werken. Wat is daar nu huichelarij aan? Haters gonna hate...
    28 mei 2020 23:08
    @limal. Geloof maar lekker wat hij zegt. Mij maak je niet wijs dat Froome voor een knechtenrol gaat, mocht het zo uitkomen. Als het niet gaat om voor de overwinning te rijden stapt hij af. Let maar op.
28 mei 2020 12:34
Nee maar ik hoef die gladde aal z'n politiek gewurm hier niet.
28 mei 2020 12:41
“het belangrijkste is dat de ploeg wint”, “We zijn vrienden”.
Altijd lachwekkend te zien hoe die holle “we doen het met z’n allen”-ploegenprietpraat is doorgeschoten.
    28 mei 2020 13:28
    Voor het klikken zorgen dat je een bakje of stevige zak hebt Jacco

    https://www.youtube.com/watch?v=XnaoYgh0vFo
    28 mei 2020 14:22
    Het filmpje legt echt kinderlijk eenvoudig uit waar het om draait. Het grote plaatje kunnen zien :)
28 mei 2020 14:39
Ik kan hem nu al uittekenen, sleurend aan de kop van het peloton. Kromme armpjes, kromme rug, kin op de borst, hoofd een beetje naar links gedraaid, openhangende mond, ogen strak op zijn schermpje gericht, hoge pedaaltred.. Direct gevolgd door Carapaz, Thomas en Bernal die alledrie blindelings op zijn stuurmanskunsten vertrouwen..
Ik merk overigens dat ik steeds vaker onbewust als Froome begin te fietsen, gewoon op mijn stadsfiets door Amsterdam.. Trapt best lekker eigenlijk..
28 mei 2020 18:19
Wil die n u wel of niet naar een ander team? Alleen 'balletje 'opgegooid,omdat Bernal in Colombiaanse media aangaf niet te knechten voor Froome?Al die politiek correcte uitspraken al jaren doen de man geen goed. Maar goed, steengoede renner hoor, charisma is nul.
28 mei 2020 21:03
Ik vind het best mooi die onrust in dat team. Ik hoop dat het tot minder voorspelbaar koersverloop zal leiden. Dat hierdoor meer kansen voor andere toppers ontstaan. Verdeeldheid bij Ineos zou misschien in het voordeel van Jumbo Visma kunnen leiden, als zij wel als collectief kunnen fungeren. Ik kan me voorstellen dat de toppers bij Ineos niet graag het vuile werk voor elkaar opknappen. Laat maar komen die tour.
    28 mei 2020 23:12
    Met je eens Arlo. Ik kan me dat ook niet voorstellen. Het gaat gewoon niet meer gebeuren.

Reacties zijn gesloten.