UCI-voorzitter David Lappartient.
Volledig scherm
UCI-voorzitter David Lappartient. © Photo News

Toch nog Ronde van Vlaanderen? Nieuwe kalender in de maak “waarin plaats moet zijn voor grote rondes en de Monumenten”

WielrennenDe Internationale Wielerunie UCI werkt aan een nieuwe kalender en denkt er daarbij aan het seizoen wat te verlengen. “Maar dat moet dan wel binnen de perken van het gezond verstand blijven”, vertelt voorzitter David Lappartient in een interview via Facebook. “We zoeken samen naar de beste oplossingen.”

13 reacties

  • Meert Dominique

    4 jaar geleden
    Wielrennen op de openbare weg is niet meer van deze tijd. Een prachtig moment om het wielrennen op de weg af te schaffen.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    De UCI ontkent het feit dat de organisatoren het liever niet zien doorgaan en wel omwille van 2 redenen. 1) het is koffiedik kijken hoe de corona crisis evolueert en zal dit jaar vrijwel zeker door woeden. 2) de organisatoren moeten nogmaals veel kosten maken, verginningen regelen etc.dat lukt niet in korte tijd.En VIPS gaan zeker niet zo snel inhaken met corona op elke hoek. maw, dit seizoen is gewoonweg gedaan, de UCI probeert weeral eens enkel aan hun geld te denken.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Hoe geobsedeerd kan men zijn !Dat heeft alles met geld en vergankelijke roem te maken.
  • Nikita De groote

    4 jaar geleden
    Waarom die wel de olympisch spelen verplaatsen ze naar volgend jaar en die bende egoïstisten blijven maar zoeken is dat nu zo belangrijk eerst de gezondheid.
  • lu marissen

    4 jaar geleden
    Hoe belachelijk is dat weer denken die nu echt dat de mensen niet met serieuze dingen bezig zijn.Men moest de vergunning van Vandenhautte en vd Spiegel levenslang intrekken en gedaan met hun Flanders classics.Dikke nekken en grote egoisten ze moesten zelf maar eens slachtoffers zijn, ik heb er geen ander woord voor en ik ben ook een sportliefhebber maar zo hoeft het voor mij niet