Evenepoel.
Volledig scherm
Evenepoel. © RV en Getty Images

Evenepoel houdt Vuelta-deur op een kier en hoopt op uitzondering voor profs: "Anders ga ik twee keer 50 km fietsen”

WielrennenHij denkt na over de Vuelta, maar wellicht rijdt Remco Evenepoel (20) pas volgend jaar zijn eerste grote ronde. Het WK blijft namelijk het grote doel. Het goudhaantje van Deceuninck-Quick Step is ook vooral blij dat hij, in tegenstelling tot enkele collega’s, nog buiten kan trainen. Hij hoopt dan ook dat profs wél nog lange fietstochten kunnen maken. “En anders ga ik twee keer 50 km fietsen”, lacht de youngster als reactie op een opmerking van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem

10 reacties

  • Benny Bertrant

    4 jaar geleden
    Sinds wanneer is a coureurke van 20 jaar slimmer dan virologen die ons trachten uit het ziekenhuis te houden? Hou u aan de regelementen zou ik zo zeggen. Ik totaal geen respect meer voor da gastje. Begint naast zijn schoenen te lopen.
  • Antoine Lejeune

    4 jaar geleden
    Remco mag zoveel kilometers rijden zoals hij zelf wil; hij is tenslotte "beroepsrenner ". Het is wel voor zijn werk hé ! Wielertoeristen is een andere zaak; dit is voor de ontspanning, hobby .
  • ronald kesteloot

    4 jaar geleden
    Profrenner zal je nog lang zijn. Solidariteit met risicogroepen in deze corona tijd kan waarschijnlijk ook aangeleerd worden. Topsport of nu een risico oa. voor je supporters worden dat zou nu niet de vraag of doel moeten zijn.
  • René Mertens

    4 jaar geleden
    Als het niet mag dan mag het niet en daarmee basta. En dat moet ook gelden voor een omhooggevallen coureurke.
  • Palmus Darksky

    4 jaar geleden
    Het is het aantal menselijke contacten dat je toelaat dat bepaalt hoe gevaarlijk het is besmetting te bekomen, niet het aantal kilometers dat je fietst. Fietsen is belangrijk om onze longen in conditie te houden, in geval we covid-19 oplopen. Fietsen is fysieke activiteit, met een motorvoertuig rondsnorren niet zozeer.