Trainingskamp Boels-Dolmans.
Volledig scherm
Trainingskamp Boels-Dolmans. © Cor Vos

Succesvol Boels-Dolmans in 2021 verder als SD Worx

SD Worx wordt de nieuwe sponsor van de wielerploeg Boels-Dolmans. Het Belgische bedrijf verbindt zich tot en met 2024 aan de ploeg.

  1. Column Thijs Zonneveld | Het was allemaal de schuld van een besmette keuken, zei China, en WADA accepteerde het excuus klakkeloos
    PREMIUM

    Column Thijs Zonneveld | Het was allemaal de schuld van een besmette keuken, zei China, en WADA accepteer­de het excuus klakkeloos

    Columnist Thijs Zonneveld windt zich al dagen op over de dopingzaak met 23 zwemmers vlak voor de Olympische Spelen van 2021. Ze werden betrapt, maar ze ontliepen allen een schorsing. De zaak werd onder het tapijt geschoven door de Chinezen én dopinginstituut WADA, tot een kleine twee weken terug de New York Times en de Duitse tv-zender ARD erover berichtten. ,,Het WADA accepteerde het excuus van China klakkeloos.”
  2. Oppermachtige Tadej Pogacar soleert naar zijn tweede zege in Luik-Bastenaken-Luik, Mathieu van der Poel op podium
    Met video + podcast
    2

    Oppermach­ti­ge Tadej Pogacar soleert naar zijn tweede zege in Luik-Bastenaken-Luik, Mathieu van der Poel op podium

    Tadej Pogacar heeft voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De 25-jarige Sloveen van UAE Team Emirates, ook tweevoudig Tourwinnaar (2020 en 2021), koos op de Côte de La Redoute, met nog 35 kilometer te gaan, voor de aanval en soleerde naar de zege. Pogacar was in 2021 ook al de beste in La Doyenne, de klassieke afsluiter van het wielervoorjaar. Mathieu van der Poel kon de Pogacar-show niet voorkomen. Hij eindigde als derde.