Renners op de Kapelmuur tijdens de Ronde van Vlaanderen.
Volledig scherm
Renners op de Kapelmuur tijdens de Ronde van Vlaanderen. © ANP

Wielerunie stelt plan voor hervorming klassiekers uit

Classics SeriesWielerunie UCI heeft de introductie van de nieuwe Classics Series voor eendagskoersen uitgesteld. Dat heeft de UCI tijdens een symposium in het Zwitserse Montreux bekendgemaakt.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    147

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Column Thijs Zonneveld | Elk interview van Arensman is alsof hij in de brandende zon op zijn blote reet van een ijzeren glijbaan af moet
    PREMIUM

    Column Thijs Zonneveld | Elk interview van Arensman is alsof hij in de brandende zon op zijn blote reet van een ijzeren glijbaan af moet

    Thijs Zonneveld concludeert in zijn column dat er in Nederland maar weinig enthousiasme is over Thymen Arensman, terwijl hij meer dan degelijke prestaties neerzet als klassementsrenner. „Misschien moeten we hem een klein beetje meer liefde en een applausje geven met z’n allen als hij volgende week als vierde, vijfde, zesde of zevende Rome binnenrolt.”