Eddy Merckx  en Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Eddy Merckx en Remco Evenepoel. © BELGA

Remco Evenepoel (19) jongste Belgisch wielrenner van het jaar ooit

Remco Evenepoel heeft op zijn negentiende de 28ste editie van de Kristallen Fiets gewonnen. Het supertalent van Deceuninck-Quick.Step is daarmee de jongste laureaat ooit van de Belgische wielertrofee. Evenepoel kreeg de prijs uit handen van Eddy Merckx.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    95

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’
    PREMIUM

    Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’

    Jeuk, pijn en soms vervorming en vernauwing van de geslachtsdelen. Jaarlijks krijgen enkele honderden mensen de diagnose lichen sclerosus (LS), een chronische ontsteking van de huid, vooral in het genitale gebied. Onbehandelde LS kan leiden tot kanker aan de penis of vulva. Een dermatoloog en gynaecoloog leggen uit hoe je lichen sclerosus behandelt, twee vrouwen vertellen hoe het is om LS te hebben. ,,Je kunt bijna nergens anders aan denken dan aan je vulva’’