De tweede avond van de Zesdaagse werd opgeschrikt door een val van enkele G-sporters.
Volledig scherm
De tweede avond van de Zesdaagse werd opgeschrikt door een val van enkele G-sporters. © Wannes Nimmegeers

G-sporter Bosmans liep na zware val in Zesdaagse van Gent complexe beenbreuk op en ging al onder het mes, spoedig herstel voor Schelfhout

WielrennenDiederick Schelfhout en Kris Bosmans kennen het medische verdict na hun valpartij in de Zesdaagse van Gent. Bosmans liep een complexe breuk op aan het rechterbovenbeen en ging deze ochtend al onder het mes. Schelfhout kampt met een breuk in de zijkant van een ruggenwervel. 

9 reacties

  • Rik Cappelle

    4 jaar geleden
    Een baanfiets van 9 kilo waar ga je die nog vinden Dave Florizone ? Blijkbaar heb jij niet veel benul van baanfietsen of denk je dat de full-carbons minder sterk zijn ? En a propos praktisch alle fietsen wegen even zwaar op de piste.
  • Rik Cappelle

    4 jaar geleden
    Ongeveer een 20tal jaar geleden eens exact hetzelfde meegemaakt tijdens het kamp v Belgie ploegkoers bij de beloften in Het Kuipke toen Iljo nog junior was denk ik. Wie het weer was weet ik niet meer maar de renner lag tussen de 5de en 6de rij stoeltjes bij mijn vrouw en haar vriendin ! Wetende dat de balustrade een 40tal cm vooruit gebogen hangt over de piste is het bijna niet denkbaar hoe zoiets kan gebeuren.
  • censor

    4 jaar geleden
    En weer faalt de berichtgeving...wat is de oorzaak van die valpartij, is die plankenvloer misschien ingeboend met wax ? Je valt zomaar niet en rap rijden ? Daar val je ook niet mee, dus wat is de oorzaak...aan de auteur van dit stuk
  • Dave Florizone

    4 jaar geleden
    De snelheid verhoogt steeds en de fietsen worden steeds lichter, verplicht een stalen fiets op de piste die minimum 9 kilo weegt en meer baanvast is, of wachten ze tot erger.
  • Michael Van Acker

    4 jaar geleden
    Wielrenners zouden beter fietsen met kinderwieltjes achteraan voor steun.