Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Wel of geen dringende redenen voor contractbreuk Van Aert? “Ontslag is in scène gezet”, zegt advocaat van Nick Nuyens

WielrennenEen verbrekingsvergoeding van 1,1 miljoen euro en een schadeloosstelling voor een veelvoud van dat bedrag hangen Wout van Aert (25) boven het hoofd, als de arbeidsrechtbank van Mechelen oordeelt dat de renner vorig jaar op oneigenlijke manier zijn contract met de ploeg van Nick Nuyens heeft verbroken. Of het zo ver komt, zal op 26 november blijken, wanneer rechter Tania Broeckx uitspraak doet.

20 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @ Eric, de vraag is wel of Van AERT een contract had met de firma van Nuyens of met de oude investeerder! Is dit het eerste geval dan gaat u verhaal niet op! Hoe en van wie Nuyens zijn geld krijgt doet er dan niet toe! Wat belangrijk is in deze is wat er in het contract staat aan mogelijkheden om het contract te verbreken! (=tekortkomingen vd tegenpartij) Ik hoop voor Van Aert dat hij destijds een advocaat onder de arm genomen heeft voordat hij zijn contract verbroken heeft!
  • eric maier

    5 jaar geleden
    De mensen moeten eens begrijpen dat wanneer je werkgever dreigt failliet te gaan wegens het vertrek van investeerders, en een overname volgt, er ook NIEUWE CAO's volgen met nieuwe contracten van de nieuwe werkgever. En u als werknemer kan beslissen daarin mee te gaan of niet door de nieuwe overeenkomst te tekenen. maw om dat moment heb je geen verplichting meer aan je oude contract. En dat was hier ook het geval, net zoals dat het geval is bij bedrijfsovernames waar u bv werkt.
  • Rudi Walraevens

    5 jaar geleden
    Nuyens....wie geloofd die man nog?
  • Eduard Dierckx

    5 jaar geleden
    Contractbreuk is contractbreuk, is dat nu zo moeilijk. Wout zag het grote geld bij Jumbo Visma en wou kleine garnaal Nuyens buiten spel zetten. Of Nuyens een valsspeler is of Sinterklaas doet niets ter zake, de feiten zijn er en wie zijn achterste verbrand moet op de blaren zitten.
  • Frank Rolus

    5 jaar geleden
    Een ontslag om dringende reden moet steeds met een motivatie zijn ingediend op het moment van ontslag en niet meer daarna is dus sociale wetgeving Nu zien wat de rechters hiervan denken anders zijn er problemen vrees ik grt