Elia Viviani.
Volledig scherm
Elia Viviani. © photo: Cor Vos

Topsprinter Elia Viviani wint afvalkoers op EK

De Italiaan Elia Viviani heeft bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn het onderdeel afvalkoers gewonnen. In een race waarin telkens een renner afvalt, bleef Viviani over met Bryan Coquard. In de afsluitende sprint was de Italiaan duidelijk de baas. Het brons ging naar de Pool Filip Prokopyszyn. De Nederlander Roy Pieters werd veertiende.

  1. Oppermachtige Marianne Vos sprint in Vuelta naar 252ste zege in loopbaan

    Oppermach­ti­ge Marianne Vos sprint in Vuelta naar 252ste zege in loopbaan

    Marianne Vos heeft de derde etappe van de Vuelta d’Espana voor vrouwen gewonnen. Na een heuvelrit over 131 kilometer tussen Lucena en Teruel was de 36-jarige Nederlandse van Visma - Lease a Bike met afstand de sterkste in een sprint met een grote groep. Het was haar 252ste overwinning in haar al achttien jaar durende profcarrière en haar vierde van 2024. Landgenote Charlotte Kool eindigde op gepaste afstand als tweede.
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    127

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”