BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ellen Van Loy juicht gelijktrekking prijzengelden toe: “Organisatoren zorgen voor ons, wij voor hen”

VeldrijdenDe DVV-Trofee trekt de prijzengelden van de mannelijke en vrouwelijke crossers gelijk. Een positieve evolutie, vindt veldrijdster Ellen Van Loy. “Elke stap vooruit is er één in de goeie richting.”

5 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De wedstrijd is maar een klein onderdeeltje van het leven van een prof sporter. Een vrouw moet er evenveel voor laten en doen om aan de top te geraken. In gelijke functies op een werk is de ene ook al wat slimmer dan de andere, of werkt wat beter dan een collega. Stel je voor dat je baas gaat variëren. Niet alleen betalen volgens diploma maar ook volgens behaalde punten.
  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Vaak is de vrouwen cross aantrekkelijker dan de mannen wedstrijd,ook zou het beter zijn om de weiland crossen te minderen,en daarvoor meer het bos op te zoeken.
  • Albert Georges

    5 jaar geleden
    De vrouwencross stelt weinig voor en zij rijden maar 75 % van de tijd van de mannen ! Gelijktrekken van vergoeding heeft dus voor gevolg dat de dames zwaar overbetaald worden !
  • Linda D'Haese

    5 jaar geleden
    Meuleman Louis Dat ze dan met de mannen mee rijden dan is er geen enkel probleem gelijk loon voor het zelfde werk de mannen rijden 1 uur zij maar 40 minuten de meeste mensen komen ook voor de mannen omdat dat meer spektakel geeft onder meer over balken springen en ook veel sneller rijden
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    De cross is saai.