Edo Maas (m) na het NK tijdrijden in 2016
Volledig scherm
Edo Maas (m) na het NK tijdrijden in 2016 © Cor Vos

Belofterenner Edo Maas van Sunweb zeer zwaar gewond na crash in afdaling

Edo Maas, renner van het opleidingsteam van Sunweb, is gisteren hard ten val gekomen tijdens de Piccolo Lombardia in Italië. De 18-jarige Nederlander klapte tijdens de afdaling van de Madonna del Ghisallo op een auto die op het parkoers terecht was gekomen.

  1. Tom Pidcock schrijft Amstel Gold Race op zijn naam, Mathieu van der Poel grijpt naast unieke trilogie, Bauke Mollema in top tien
    Met video

    Tom Pidcock schrijft Amstel Gold Race op zijn naam, Mathieu van der Poel grijpt naast unieke trilogie, Bauke Mollema in top tien

    Het is Mathieu van der Poel zondag niet gelukt een unieke trilogie te voltooien. De Nederlandse wereldkampioen kon de eerste wielrenner worden die in één seizoen de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix én de Amstel Gold Race op zijn naam schreef, maar kwam er in Limburg niet aan te pas. De winst in de 58ste editie van de Amstel Gold Race ging naar Tom Pidcock. Bauke Mollema was op de zevende plaats de beste Nederlander.
    Berg en Terblijt, Maastricht
  2. Maikel Zijlaard is geel in Romandië na één dag kwijt, Dorian Godon slaat dubbelslag

    Maikel Zijlaard is geel in Romandië na één dag kwijt, Dorian Godon slaat dubbelslag

    Maikel Zijlaard heeft één dag kunnen geniet van de gele trui in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander verbaasde dinsdag vriend en vijand door de proloog van de WorldTour-koers te winnen, maar een dag later moest hij al vroeg lossen. De rit van Château d’Oex naar Fribourg werd in een massasprint gewonnen door Dorian Godon. De Fransman van Decathlon AG2R neemt bovendien de leiderstrui over van Zijlaard.