AFP
Volledig scherm
© AFP

Roglic: “Heb vandaag een grote fout gemaakt, de ploeg heeft mij gered”

VueltaPrimoz Roglic draagt na de 17de Vuelta-etappe nog altijd de rode trui. Maar dat het vandaag niet zijn beste dag was, gaf de Sloveen na afloop grif toe.

1 reactie

  • frans ornelis

    5 jaar geleden
    hij is de beste in de vuelta en kan ook profiteren van de onderlinge strijd in de movistar ploeg waar de ene tegen de andere rijd zonder de movistarploeg die achter quintana reed zou de koprenners 10min gepakt hebben
  1. Kan een hartprobleem onder de radar blijven? Experts leggen uit: “Screening is rigoureus, maar niet waterdicht”
    PREMIUM
    3

    Kan een hartpro­bleem onder de radar blijven? Experts leggen uit: “Screening is rigoureus, maar niet waterdicht”

    Daags na het ongeval van profwielrenner Nathan Van Hooydonck (27), die onwel werd in de auto maar inmiddels wakker is en niet in kritieke toestand verkeert, komen er verschillende vragen bovendrijven. Renners trainen weken op hoogte en wegen hun eten tot op de gram nauwkeurig. Dat Team Jumbo-Visma momenteel het beste wielerteam ter wereld is, is ook het resultaat van een ver doorgedreven wetenschappelijke aanpak. Kan het dan dat een mogelijk hartprobleem van Van Hooydonck onder de radar van het team is gebleven?
  2. KIJK. Michel Wuyts begrijpt tactiek Evenepoel niet: “Als hij voor ritwinst wilde gaan, is het dom om al van zo vroeg aan te vallen”
    36

    KIJK. Michel Wuyts begrijpt tactiek Evenepoel niet: “Als hij voor ritwinst wilde gaan, is het dom om al van zo vroeg aan te vallen”

    Een ongeziene machtsontplooiing van Jumbo-Visma op de moordende Angliru in de Vuelta. Kuss, Vingegaard én Roglic bleven met z’n drieën over. Maar iedereen verwachtte ook Remco Evenepoel op de Angliru. De bergkoning koos al vroeg voor de aanval, en werd op vijf kilometer van de top voorbijgereden door de groep der favorieten. Iets wat onze analist Michel Wuyts niet begrijpt. “Als hij voor ritwinst wilde gaan, was zijn beslissing om al van zo vroeg aan te vallen dom.”