Lance Armstrong en Johan Bruyneel.
Volledig scherm
Lance Armstrong en Johan Bruyneel. © EPA

Bruyneel praat open en bloot over dopingschandaal rond Armstrong: “Ik wist wat er gebeurde”

WielrennenIn De Telegraaf praat voormalig ploegleider Johan Bruyneel open en bloot over het structureel dopingnetwerk binnen US Postal. Gedurende zeven jaar domineerde Lance Armstrong de Tour de France, met Bruyneel als strateeg achter diens succes. Nu Bruyneel levenslang geschorst is, spreekt hij zonder schroom. “Ik wist wat er gebeurde, maar ik ben er trots op dat nooit iemand in onze ploeg enig gezondheidsrisico heeft gelopen.”

75 reacties

  • Jean Emare

    5 jaar geleden
    "Als je op het hoogste niveau wilde blijven fietsen, kon je niet anders dan hier aan mee te doen." Daar zit het em net. Ipv allen doping weg te bannen deden ze het allemaal buiten enkelingen à la Van Hooydonck. Voor hen was het echt een marteling. Doping is er vandaag ook.. en net zoals toen.. nét onder de limiet van.
  • willy staes

    5 jaar geleden
    Men spreekt en schrijft steeds over de wielersport ,MAAR wat gebeurt -er in de tennis en F1 heeft men daar al eens een grondige controle gedaan ???
  • Francis Davis

    5 jaar geleden
    openhartig ??? laf en smerig! bekennen zls het niet meer anders kan, hypocriet !
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Deze man heeft volkomen gelijk in die tijd was EPO het middel en het was zeker niet dat zijn ploeg alleen het gebruikten, het was algemeen goed (lees de boek van voet). Om deze negatieve bladzijde om te draaien moest natuurlijk een zondebok gevonden worden en daar heeft Frankrijk de eerste viool gespeeld maar hun renners bleven daardoor wel buiten schot.
  • Ivan Smissen

    5 jaar geleden
    Begin jaren 90 was ik lid van de fanclub van Bruyneel. Nu vind ik hem een ordinaire bedrieger, een oplichter, een bendeleider en een verrader van zijn sport. Geef die crimineel aub geen platform!