Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Lefevere neemt Gilbert niet mee naar Tour: “Een klap in het gezicht”

Tour de FrancePhilippe Gilbert (36) trekt niet naar de Tour de France. Dat heeft Deceuninck-Quick.Step nu ook bevestigd nadat onze redactie het nieuws gisteravond al vernam. “Met zo’n sterke ploeg is het lastig om acht renners te kiezen”, verklaart ploegleider Tom Steels. 

85 reacties

  • andre van de wege

    5 jaar geleden
    een schande lpatrick is de rotte appel , ik hoop dat zijn ploeg gene prijs rijd een belgische ploeg zonder Belgen. wel met Belgisch geld.
  • Pieter De Ruyter

    5 jaar geleden
    @ Karel Bellen,Morkov en Richeze zijn de vaste lead out van Viviani.De kans op ritwinst is nu eenmaal groter met Viviani dan met Gilbert.
  • Eric Urkens

    5 jaar geleden
    Als Belgische ploeg laat je dan een buitenlander thuis.
  • Christian Van Lathem

    5 jaar geleden
    Jammer voor Gilbert. Zowel Lampaert als Asgreen verdienen hun selectie door hun prestaties in de Ronde van Zwitserland en hun nut voor de ploegentijdrit. Maar Mas? Is niet zeker dat hij volgend jaar nog voor het team rijdt en zie ik geen podium halen, ook omdat er geen andere klimmer als helper in de ploeg zit. Twee Belgen op acht is toch maar weinig. De winnaar van Parijs-Roubaix is sinds zijn komst bij Deceuninck-Quick.Step zeker geen egoïst en kon als wegkapitein van groot nut zijn.
  • Ongeveer Precies

    5 jaar geleden
    Als je een ploeg van louter vedetten hebt moet je er altijd een stel thuislaten. Als je als bewierrookte kwaliteitsrenner in 9 Tourdeelnames welgeteld 1 ritwinst gepakt hebt dan ligt daar blijkbaar je kracht niet. Als bijvoorbeeld Bora Sagan thuis zou laten, dán heb je reden tot verbijstering. Gilbert is juist ingezet dit voorjaar in de koersen waar hij het best tot zijn recht komt. Mag ie blij om zijn.