Caleb Ewan.
Volledig scherm
Caleb Ewan. © photo: Cor Vos

Lotto Soudal voor etappezege naar Tour

Lotto Soudal start op 6 juli aan de Ronde van Frankrijk met de ambitie minimaal een etappe te winnen. Voor sprinter Caleb Ewan lijkt een belangrijke rol weggelegd. De Australiër staat voor zijn eerste Tour.

  1. Column Thijs Zonneveld | Vollering versus Van Vleuten is een potje psychologische oorlogsvoering dat al jaren duurt
    PREMIUM
    10

    Column Thijs Zonneveld | Vollering versus Van Vleuten is een potje psychologi­sche oorlogsvoe­ring dat al jaren duurt

    Columnist Thijs Zonneveld zag in de vierde etappe van de Tour de France Femmes weer een duel tussen Annemiek van Vleuten en Demi Vollering. ,,Het is veel meer dan jong tegen oud of een mooie stijl versus een aftands lelijke, veel meer dan de vraag wie het hardste trapt. Vollering versus Van Vleuten is ook een potje psychologische oorlogsvoering dat al jaren duurt.”
  2. Vaak wordt vergeetachtigheid voor dementie aangezien, maar soms is het een zieke lever
    PREMIUM

    Vaak wordt vergeetach­tig­heid voor dementie aangezien, maar soms is het een zieke lever

    Uit een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen, kwam een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 mensen is gedragsverandering of vergeetachtigheid mogelijk niet het gevolg van dementie, maar van een leveraandoening. Die te behandelen is. Wat en hoe werd dit onderzocht? En om welke leveraandoening gaat het dan precies? ,,Een arts had dit nog nooit bij hen gemerkt.’’
  3. Nederlandse sprintsters moeten het achter Lotte Kopecky doen met ereplaatsen in openingsrit Tour de France Femmes
    Met video

    Nederland­se sprint­sters moeten het achter Lotte Kopecky doen met ereplaat­sen in openings­rit Tour de France Femmes

    Lotte Kopecky is de eerste leidster in de Tour de France Femmes. De Belgisch kampioene van Team SD Worx ging in de slotfase van de openingsetappe solo en hield stand. Ze won de rit én pakt de gele trui. Lorena Wiebes, ploeggenote van Kopecky, sprintte op ruim een halve minuut naar de tweede plaats. Ook op de plaatsen drie (Charlotte Kool) en vier (Marianne Vos) strandden Nederlanders.